Dilluns 29 d'abril de 2024
|
20:56 H
El terapeuta manual i professor de ioga, Eduardo Arcila.
El terapeuta manual i professor de ioga, Eduardo Arcila. (Foto: E. M.)
Speaker's Corner

Abordar la ment per poder controlar les malalties

Escaldes-Engordany.- Quin és el factor primordial que provoca les malalties? El terapeuta mental i professor de ioga, Eduardo Arcila, té la creença que el 70% dels mals són provocades per la ment. "Si tenen una arrel psíquica, la idea és trobar la base del problema mitjançant mètodes com la psicologia o la psicoanàlisi" ha al·legat en la seva xerrada 'Com afrontar la malaltia sigui física o mental' inclosa en el marc de conferències Speakers'Corner que organitza periòdicament l'hotel Roc Blanc.

Així doncs, l'expert explica que generalment, les afeccions que els éssers humans poden arribar a patir, sigui de forma inesperada o que estigui en l'ADN genètic, "és una resposta que dona el nostre cos a situacions viscudes que solen ser estressants". Per aquest motiu, incideix en el fet de trobar d'on prové per arribar a controlar-la o, inclús, tornar-la a dormir en certs casos. "La medicina està caminant cap a aquest nou paradigma" facilitat pel record i la memòria de la informació retinguda a l'organisme.

Però, sí que és cert que no totes són de caràcter psíquic. "Les infeccions o intoxicacions tenen altres factors, però representen un percentatge molt baix del conjunt global" recorda. Amb tot, anima a la societat a iniciar-se en la meditació i el tractament terapèutic, eines que el mateix Arcila porta experimentant des de ben petit i li han resultat molt beneficioses.

Notícies relacionades