Quatre dels estudiants del màster. (Foto: Esade)
Internacional

El Master of Science in Finance d’Esade, entre els quinze millors del món, segons el Financial Times

La publicació britànica destaca enguany la dimensió global del programa

El Financial Times ha situat el programa MSc in Finance d’Esade com el catorzè millor del món al seu darrer rànquing sobre aquesta categoria. A aquest reconeixement, hi han contribuït, entre d’altres factors, la mobilitat internacional dels seus participants, un indicador en què Esade s’ha posicionat com la tercera millor escola del món, i el percentatge d’estudiants internacionals a les aules, variable en la qual ocupa el vuitè lloc mundial. Entre els estudiants de la prestigiosa escola sempre n'hi hagut un número considerable d'andorrans.

"L'MSc in Finance d’Esade forma part de la cartera de masters of science o MSc que Esade va començar a impartir l’any 2006", ha explicat Josep Franch, degà de la Business School. "Aquesta oferta, integrada també per l'MSc in Business Analytics, l'MSc in Marketing Management, l'MSc in Innovation and Entrepreneurship, l'MSc in International Management i l'MSc in Global Strategic Management, compta amb 549 participants i es caracteritza pel talent, l’impacte social i l’excel·lència de les matèries que aborda". Un dels aspectes que el Financial Times ha valorat més enguany ha estat la mobilitat global dels participants de l'MSc in Finance d’Esade.

Concretament, el 46% dels graduats a la darrera promoció han trobat treball fora del seu país d’origen, especialment als sectors financer, de la consultoria o tecnològic. Aquest impuls internacional s'explica, entre d‘altres factors, per la labor important del Servei de Carreres Professionals d’Esade, que contribueix decisivament en què el 90% dels titulats trobin feina dintre dels tres mesos següents a la graduació, i al reconeixement específic d’aquest programa per part del CFA Institute, l’associació internacional més important de professionals de les finances, que certifica la qualitat de les habilitats, les competències i els coneixements dels aspirants que superen el seu examen arreu del món.

Pel que fa a la dimensió internacional a les aules, categoria en què l'MSc in Finance d’Esade ha estat reconegut com el vuitè millor del món pel rotatiu britànic, al curs actual hi ha representades 46 nacionalitats entre un total de 183 estudiants: el 78% provenen d’Europa; el 9%, d’Àsia; el 7%, de l’Amèrica Llatina; el 3%, de l’Amèrica del Nord; el 2% de l’Orient Mitjà, i l’1%, d’Àfrica. Tenen, de mitjana, 23 anys d’edat i arriben a Esade principalment dels sectors de l’economia i la gestió (87%), per bé que el 6% pertanyen a l’àmbit de l’enginyeria, i el 2%, a les ciències.