Seu central d'Andbank a Escaldes-Engordany. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Andbank Espanya acorda la integració de la gestora Merchbanc al seu grup

L'equip gestor té més de 450 milions d'euros en actius i més de 3.500 clients

Andbank Espanya, entitat especialitzada en banca privada, ha anunciat aquest dimarts un acord per adquirir una participació majoritària de Merchbanc, la gestora espanyola constituïda el 1981 amb més de 450 milions d'euros en actius sota gestió i més de 3.500 clients. L'operació, que queda pendent d'aprovació per part de les autoritats, suposa la integració del negoci de Merchbanc al grup Andbank, que es consolida com a una de les entitats de banca privada líders al mercat espanyol.

En paraules de Carlos Aso, conseller delegat d’Andbank Espanya: “Estem molt satisfets de poder anunciar aquesta integració que suposa per a la nostra entitat la incorporació de talent”. Andbank Espanya ha destacat, a més, que l'operació no suposarà cap canvi per als clients de Merchbanc, que s'uneixen ara a clients als quals dona servei l'entitat al país: “El nostre objectiu és garantir la total continuïtat i estabilitat per a tots els clients de Merchbanc, que ara podran accedir a la millor oferta de productes i serveis d'inversió de la banca privada a Espanya”, aclareix Carlos Aso.

Andbank Espanya incorpora amb aquest acord tot el talent en gestió, anàlisi i distribució de Merchbanc, gestora reconeguda per la indústria en els últims anys per la qualitat de la seva gestió i el 'track record' dels seus productes. Merchbanc té una sòlida trajectòria en la gestió d'actius, especialment en fons de categoria de renda variable internacional, amb nombrosos guardons i reconeixements a l'acompliment dels seus vehicles d'inversió. Entre els seus fons destaca l'emblemàtic Merchfondo, amb una rendibilitat acumulada del 100% durant els últims cinc anys i del 266% en els últims deu anys, i que se situa en primera posició del rànquing de fons globals d’Inverco 5, 10, 15, 20 i 25 anys (dades a tancament de juny de 2018).

De fet, l'acord contempla mantenir al capdavant de Merchbanc a Joaquín Herrero, com a president, i a José Isern, com a director general. Joaquín Herrero, president de Merchbanc, ha declarat: “Estem molt il·lusionats amb aquesta nova etapa en la història de Merchbanc. Estem convençuts que la unió de forces entre Andbank i Merchbanc redundarà en un enfortiment del servei als nostres clients i reforçarà el nostre compromís amb la defensa dels seus interessos. Els valors d’Andbank encaixen perfectament amb la nostra filosofia d'entendre la gestió d'actius, la qual cosa ens permetrà trobar noves oportunitats per a la creació de valor per als clients de tots dos grups”.

L'operació anunciada aquest dimarts serà completada segons el previst a la fi d'aquest any, i consolida Andbank Espanya com a una de les principals entitats de banca privada al país, amb més de 9.500 milions d'euros en actius sota gestió.