Una de les immobiliàries que ha vist augmentat l'interès d'inversors estrangers per comprar habitatges al Principat. (Foto: Api Immobiliària)
Innovació

El totxo andorrà genera reclam entre els inversos estrangers

Francesos i espanyols, però també anglesos i alemanys, han vist en la compra d’un immoble al Principat una opció segura per al seu capital

Sempre s'ha dit que el totxo és una de les inversions més segures. A diferència de la borsa, els fons d'inversió o les iniciatives empresarials, la compra d'un immoble és una aposta que difícilment perd valor. De fet, la bona gestió de la pandèmia a Andorra ja està donant els seus fruits i el sector immobiliari així ho està comprovant. Fonts consultades per l'ANA Economia expliquen que els darrers dies han rebut nombroses trucades d'estrangers d'origen francès especialment, però també espanyols, "i algun que altre inversor d'Anglaterra i Alemanya, interessant-se per la compra d'un habitatge al país". "Podem assegurar que el sector s'ha reactivat i amb interès de molta gent que ha canviat una mica la seva idea de tenir tots els diners al banc i volen diversificar el seu capital", asseguren les immobiliàries.

El primer que pregunten els inversos estrangers que s'ineressen pel mercat andorrà és si hi ha algun impediment legal perquè un estranger compri una casa al Principat. "Ha sorgit un atractiu de la marca Andorra per com les administracions públiques han fet front a l'emergència sanitària i també per com la població ha pres consciència de la situació i ha complert amb la normativa. Això ha agradat", creuen.

Els joves també volen comprar

D'altra banda, les immobiliàries amb les quals ha parlat aquest diari també asseguren que "els joves tenen ganes de comprar, tot i que es mostren indecisos pel que pugui passar d'aquí uns mesos amb la possibilitat que els preus baixin més amb l'arribada d'un nou rebrot". Al seu parer, difícilment els preus cauran més i la demanda acumulada podria fer perdre als compradors interessats "la possibilitat de tenir aquell pis que tant els agradava".

L'opinió dels agents immobiliaris coincideix amb l'expressada pel Col·legi d'Agents i Gestors Immobiliàris d'Andorra (AGIA), el qual creu poc probable una variació de preus –a la baixa però també a l'alça– respecte als marcats abans de la crisi sanitària.