Una seu de l'entitat financera alemanya. (Foto: Deutsche Bank)
Sector financer

Previsions pessimistes del Deutsche Bank sobre la recuperació econòmica d'Europa

L'entitat creu que l'any vinent no es recuperaran encara els nivells d'abans de la crisi

El conseller delegat del Deutsche Bank, Christian Sewing, ha admès aquest dimecres que la recuperació econòmica d'Europa trigarà més temps del que s'ha previst i que no tornarà al nivell anterior a la crisi ni enguany ni el pròxim. En aquest sentit, ha aconsellat les empreses a utilitzar el temps reeixit amb les ajudes estatals per a adaptar-se al nou entorn i transformar-se, "alguna cosa que en aquests moments no ocorre en tots els sectors". De fet, ha remarcat la necessitat que "no es creïn empreses zombis que sobreviuen amb les ajudes estatals".

"La preocupació per una segona onada d'infeccions ens confirma el que vam dir abans del recés d'estiu: l'economia es recuperarà, però només a poc a poc", ha expressat Sewing, que també ha afegit que "diverses estadístiques, per exemple les dades de mobilitat, ens mostren encara una activitat econòmica feble" perquè la inseguretat pesa tant com les limitacions de la vida pública.

Deutsche Bank preveu que la gent viatjarà menys i que els consumidors gastaran els seus diners amb més cura o d'una altra forma. De fet, preveu que en moltes àrees el comportament dels consumidors canviarà de manera duradora després del coronavirus.