Dimecres 19 de juny de 2024
|
12:01 H
Entrega de subministraments a un supermercat d'Andorra la Vella.
Entrega de subministraments a un supermercat d'Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

El desplegament de Carrefour a Andorra genera expectació a França

Andorra la Vella

Amb el permís del coronavirus, l'aliança del grup Pyrénées amb Carrefour és una de les notícies de l'any al Principat. Fa un parell de mesos que es va anunciar l'arribada de la cadena d'hipermercats francesa al país però la bona nova encara segueix atraient l'atenció del país veí.

Alguns dels mitjans de comunicació especialitzats més importants de França, com Linéaires (Le magazine de la distribution alimentaire) titula "Carrefour planta la seva bandera a Andorra", fent al·lusió al passat colonial del país gal. També destaquen les declaracions de Patrick Perez, del grup Pyrénées, assegurant que "la imatge de qualitat de Pyrénées serà reforçada per l'arribada d'un dels líders europeus del sector". El magazine explica als seus lectors la importància del grup andorrà detallant que va ser fundat fa 70 anys i és l'empresa privada més important del país amb més de 1.200 assalariats. A banda, explica que genera més del 9% del PIB del Principat i dona la llarga llista d'empreses vinculades: FNAC, Apple o McDonald's.

Un altre dels rotatius especialitzats que se'n fa ressò és AGRA Alimentation, que fa tot un anàlisi de l'aliança entre les dues companyies. El mitjà creu que l'entrada de Carrefour a Andorra forma part de l'expansió, més enllà d'Espanya, que està duent a terme la cadena. O el mitjà LSA, que titula: "La distribuidora posa un peu al Principat d'Andorra" i avança que la intenció de Carrefour és obrir més botigues al país en un futur.

El futur establiment de Carrefour tindrà 6.000 metres quadrats, ocuparà el lloc de la històrica botiga Andorra 2000 en la capital andorrana, i després d'arribar a un acord amb el grup Pyrénées, concessionària de l'espai, oferirà els seus serveis a més d'afegir l'oferta de restauració de l'empresa Bon Appétit. Aquest és el primer pas de l'acord entre Carrefour i el grup, que durant els pròxims anys permetrà a la cadena de supermercats continuar expandint-se amb l'obertura de diverses botigues a Andorra.

Val a dir que, malgrat que existeixen 'Carreofur express' en algunes benzineres del país, aquestes seccions no pertanyen a l'empresa mare francesa.

 

Notícies relacionades