L'edifici d'Andbank. (Foto: Andbank)
Sector financer

El SIGMA Balanced d’Andbank obté els cinc globus de sostenibilitat de Morningstar

El fons també ha mantingut les quatre estrelles de l'agència en dues classes, la institucional i la del pla de pensions

Andorra la Vella.- El fons d'inversió d'Andbank, Sigma Balanced, ha obtingut els cinc globus del ràting de sostenibilitat, la màxima qualificació que atorga l'agència Morningstar. Aquest índex avalua els criteris d'inversió sostenible aplicats a la selecció d'actius segons la categoria del fons. A més, ha mantingut al tancament del 2020 les quatre estrelles Morningstar en dues classes del fons, la institucional i la del pla de pensions. Aquesta qualificació ha estat assolida gràcies a la rendibilitat acumulada del 15,20 % en els darrers 5 anys, i un adequat control del risc durant uns últims mesos molt volàtils.

Malgrat les fluctuacions dels mercats a causa de la crisi sanitària, el fons es va situar amb un retorn positiu al tancament de l'any en les seves tres classes, amb un 3,24%, 3,97% i 4,73 respectivament. Com a reflex d'aquests bons resultats, Morningstar ha atorgat al Sigma Balanced dos dels seus ràtings de més alta qualitat.

El Sigma Balanced és un fons mixt, UCITS IV domiciliat a Luxemburg, que inverteix principalment en bons i accions, amb una banda d'exposició a renda variable que se situa entre el 30 % i el 80 %, a més d'aplicar criteris de gestió ESG en la seva estratègia. Aquest, està assessorat per Jordi Riera, Head of Advisory & Portfolio Management d'Andbank Andorra amb una àmplia experiència en la gestió de fons i carteres.

Les companyies seleccionades d'aquest fons parteixen d'una base de qualitat, amb perspectives de creixement sòlides i amb una posició favorable en el seu mercat. Aquesta aproximació es combina amb una gran agilitat en la gestió estratègica i tàctica, amb l'objectiu que el fons tingui un bon comportament en qualsevol entorn. De fet, Riera ha comentat que després d'un any difícil en els mercats a causa de la crisi sanitària, s'ha obtingut un resultat òptim en el fons. "Som conscients de l'entorn enormement complex" i per aquest motiu, un dels objectius se centra en "la gestió del risc de les inversions dels nostres clients".

També ha afegit que pensen que el Sigma Balanced, tant per la seva estratègia flexible com pel seu ampli univers d'inversió, "és una de les millors alternatives del mercat i esperem que els nostres clients segueixin confiant en la gestió que estem duent a terme en aquest fons".