Dimarts 14 de maig de 2024
|
05:32 H
El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé, i el propietari del taxi, Jamal Malki.
El secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé, i el propietari del taxi, Jamal Malki. (Foto: Motoraldia)
Mobilitat

Andorra ja disposa del primer taxi 100% elèctric

Andorra la Vella

Andorra ja compta des d'aquest dimarts amb el primer taxi andorrà 100% elèctric, un Tesla Model 3, després que aquesta tarda s'hagi efectuat l'entrega simbòlica de les claus del vehicle al seu propietari. Durant l'acte, que ha tingut lloc a la seu central de Seuwagen, han assistit el director d'Empresa, Comerç, Desenvolupament Industrial i Transport, Josep Lluís Pujol, el secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé, el propietari del vehicle, Jamal Malki, i els màxims responsables de Seuwagen, Francesca Ruiz i Carles Porté.

Durant la seva intervenció, Malki ha exposat que "com a professional del taxi m'he decidit a fer aquest pas perquè, tot i que la inversió és superior a la d'un vehicle tradicional, les despeses de manteniment i l'estalvi de combustible ho fan molt interessant". En aquest sentit, ha posat en relleu que "tal com està evolucionant el món de l'automòbil, els taxistes també hem d'aportar el nostre granet de sorra, i més sent professionals que voltem tot el dia amb el cotxe".

Respecte de la repercussió que ha tingut entre companys de professió i clients, Malki ha manifestat la sorpresa de molts clients, sobretot turistes, que han valorat molt positivament l'existència d'un taxi 100% elèctric, i més tenint en compte de la marca que es tracta.

Al seu torn, Bartolomé ha indicat que "depèn de tots poder assolir les fites de transformació del parc automobilístic del país". En aquest sentit, ha afegit que "els taxis són, indubtablement, una peça important dins d'aquest procés de transformació". Així mateix, en referència al Pla Engega 2021, ha comentat que "la partida de 750.000 euros corresponent a aquest any s'ha exhaurit en pocs mesos" i, aquest fet, "ens demostra que la societat del país, com cada any, segueix responent molt bé".

Notícies relacionades