Un operari treballa en el canvi de màquines dels aparcaments d'Encamp.   (Foto: Comú d'Encamp)
Mobilitat

Encamp ofereix fins al juny una hora gratuïta als aparcaments comunals

L'acció s'emmarca en la modernització de la maquinària dels estacionaments amb barrera

Encamp.- El comú d'Encamp ofereix una hora gratuïta als aparcaments comunals fins al mes de juny arran de la modernització de la maquinària de gestió dels pàrquings. El conseller d'Esports, Infància, Joventut i d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, manifesta que l'ampliació de la franja gratuïta fins al 17 de juny es deu a la inhabilitació de la targeta e-parq a les zones d'estacionaments amb barrera durant el període d'adequació de les noves màquines. "Hem habilitat una hora gratuïtat a tots els aparcaments per evitar molèsties entre els usuaris de la targeta", exposa.

En referència a l'actualització de la maquinària dels caixers, Fernández posa en relleu que era una acció necessària, tenint en compte que "la majoria havien quedat obsoletes", però posa en relleu que la modernització també té un vessant relatiu a la reactivació econòmica de la parròquia, ja que "donarà l'oportunitat als comerciants, rstaurant i establiments hotelers de la vila d'oferir descomptes als aparcaments per cada compra". A més, assenyala que les milloren permetran que els usuaris tinguin una millor experiència, tot ressaltant que la modalitat de lectura dels tiquets es farà amb codi QR i que s'està dissenyant un aplicatiu mòbil per poder fer reserves amb antelació a l'arribada a la població.

La corporació ha invertit 232.080,11 euros en l'actualització dels equipaments dels setze pàrquings de la vila encampadana, la qual s'ha adjudicat a UTE Prodomo – Tecnologia Capital.