L'entrega de premis de la primera edició del concurs d’Aparadors i de Decoració de Nadal. (Foto: Comú Encamp)
Consum

Encamp obre les inscripcions pel II Concurs d’Aparadors i de Decoració de Nadal

Els interessats es poden inscriure al certamen fins al 15 de desembre

Encamp.- El comú d'Encamp obre les inscripcions pel II Concurs d'aparadors i de decoració de Nadal. Hi poden participar tots els establiments de la parròquia i qualsevol ciutadà resident a Encamp o al Pas de la Casa. Segons informen des de la corporació, per inscriure's és necessari lliurar la butlleta a les oficines de turisme de la parròquia abans del 15 de desembre de 2021. La voluntat del certamen és embellir la parròquia i promocionar el comerç local.

Les decoracions dels participants hauran de ser visibles des de la via pública (a excepció de les categories restaurants i bars i hotels o zones interiors). A més, cal que estiguin exposades, com a mínim, del 6 de desembre de 2021 fins al 6 de gener del 2021 per poder dur a terme les corresponents valoracions.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha explicat que "donem continuïtat a aquesta iniciativa per seguir reactivant el comerç local i embellint la parròquia tot fomentant la participació ciutadana". En total, el concurs integra vuit categories: aparadors/comerços planta baixa, locals comercials interiors, restaurants i bars, xalets, edificis, pisos i apartaments particulars, hotels (zones comunitàries, recepció, menjador, entre altres) i hotels (zona exterior).

Quant a la valoració del concurs, es tindran en compte factors com la creativitat, la composició, l'harmonia i l'adequació de l'entorn. També es tindrà en compte per als concursants d'edicions anteriors la innovació de la decoració exposada. Els guanyadors d'edicions passades no podran optar als mateixos premis si no han modificat la decoració.

Pel que fa al jurat, estudiarà les propostes durant els dies 16 i 17 de desembre i estarà constituït per la direcció de Turisme i Reactivació Econòmica i una representació del departament de Cultura, de l'associació d'Empreses d'Encamp i del Consell Econòmic i Social del Pas de la Casa. Per atorgar els guardons també es tindrà en compte els 'likes' de les publicacions a les xarxes socials amb l'etiqueta #femparroquiaencamp.

Des del comú també han indicat que hi haurà primer i segon premi en les vuit categories que engloba el concurs, tant a Encamp com al Pas de la Casa. En les classificacions 1,2,3,7 i 8, la dotació serà de 450 euros per al primer premi i 300 per al segon. En les de tipus 4, 5 i 6, el premi serà de 250 euros per al primer classificat i 150 per al segon.

Els comerços, englobats a la categoria 1, que participin en aquest concurs també entraran directament a participar en el concurs d'aparadors de Nadal d'Andorra que organitza la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra.

Per cloure, han notificat que els primers cent participants tindran un val de vint euros per bescanviar als establiments adherits al concurs. Els vals es podran recollir a partir del 22 de desembre a les oficines de Turisme d'Encamp o del Pas de la Casa, en funció del lloc on s'hagi fet la inscripció. L'acte de lliurament de premis es durà a terme d'acord amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19 i es publicaran les propostes guanyadores a les xarxes socials.