El Comú d'Encamp. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Encamp posa en funcionament la declaració i el pagament de l'impost de rendiments arrendataris íntegrament per internet

Fins al moment aquest tràmit es feia principalment de forma presencial i s'enviava una carta a la titularitat cadastral obligada a presentar la declaració

Encamp.- El Comú d'Encamp posa en funcionament un nou tràmit per internet, en aquest cas per fer la declaració de l'impost sobre els rendiments arrendataris que, com a novetat, es podrà pagar també per internet directament en el moment de fer el tràmit on-line.

Fins al moment aquest tràmit es feia principalment de forma presencial i s'enviava una carta a la titularitat cadastral obligada a presentar la declaració. A partir d'aquest any amb l'avenç en la implementació de l'administració electrònica, s'estalviarà l'enviament de més de 30.000 cartes i es facilitarà als propietaris la tramitació i pagament per internet amb certificat electrònic. Qui prefereixi fer la declaració i el pagament presencialment al comú ho podrà fer també a les oficines de Tràmits, tant a Encamp com al Pas de la Casa de 9 h a 16 h.


Aquest nou tràmit es suma als 30 ja existents que es poden realitzar al Comú d'Encamp de forma telemàtica, i que properament ascendiran a 43, ja que durant el proper any es preveu una ampliació de 13 nous tràmits telemàtics.

Com realitzar la tramitació i el pagament de l'impost sobre els rendiments arrendataris? Per fer la declaració de l'impost sobre els rendiments arrendataris per internet es podrà fer a partir d'aquest dilluns i caldrà disposar de certificat electrònic.

En el cas de no disposar de certificat digital/signatura electrònica, els particulars poden acudir al Comú d'Encamp per obtenir-lo, portant només el passaport, i en el cas d'una empresa el certificat electrònic s'obté a Govern. En ambdós casos és gratuït. Aquí trobareu tota la informació sobre com obtenir el certificat digital o signatura electrònica.

Un cop identificats a dins de la plataforma web, apareixeran les propietats per realitzar la declaració on caldrà introduir l'import del rendiments que ha generat cadascuna d'elles. El pagament es podrà realitzar a continuació, per internet mitjançant un pagament electrònic per targeta bancària, o bé, en el cas que l'obligat tributari vulgui que el pagament es realitzi mitjançant un rebut bancari girat pel Comú, s'haurà d'especificar marcant la creueta corresponent en el formulari web i introduir en número de compte corrent IBAN.

El Comú recorda a tots els titulars d'una propietat que encara que el rendiment obtingut sigui 0 tenen l'obligació de presentar la corresponent declaració igualment.