Divendres 26 d'abril de 2024
|
23:59 H
La concessió del túnel d'Envalira s'allarga fins al 2056.
La concessió del túnel d'Envalira s'allarga fins al 2056. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

La concessió del túnel d'Envalira s'allarga fins al 2056

Andorra la Vella.- La concessió administrativa del túnel d’Envalira s'allarga fins al 17 d’octubre del 2056. Així ho ha decidit el consell de ministres d'acord amb la sol·licitud que havia presentat l'empresa al·legant la disminució d’ingressos de la societat concessionària.

D’aquesta manera es dona resposta a la sol·licitud que la societat concessionària Túnel d’Envalira SAU va presentar davant el ministeri de Territori i Habitatge durant el mes d’abril, atenent al fet que la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de restricció de la mobilitat associades van provocar una disminució del volum de tràfic que va transitar pel túnel durant el 2020 i el 2021. Un fet, van apuntar, que va causar la disminució d’ingressos de la societat concessionària.

Així doncs, Túnel d’Envalira SAU va presentar la petició d’allargament acollint-se a la disposició addicional segona de la Llei del pressupost per a l’exercici del 2022, que introdueix la possibilitat que el termini de les concessions administratives sigui allargat, dintre d’un límit i de manera justificada, per tal de restablir l’equilibri econòmic-financer dels contractes de concessió administrativa.

Es recorda que la durada concessió era de 50 anys, a comptar des del 6 d’agost del 1998. Per tant, hauria de finalitzar el dia 5 d’agost del 2048. Ara, però, amb l’allargament de la concessió fa que finalitzi el 17 d’octubre del 2056, una pròrroga que correspon a l’allargament sol·licitat per la societat concessionària de 8,2 anys.

Notícies relacionades