Un vehicle fent benzina. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del mes d'agost, al 6,8%

En cas de confirmar-se disminuiria cinc dècimes respecte de l'indicador del mes de juliol

Andorra la Vella.- La variació interanual estimada de l'IPC al mes d'agost se situa en el 6,8% segons el càlcul de l'indicador avançat. Aquest indicador representa un càlcul previ segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria cinc dècimes respecte a l'IPC avaluat al mes de juliol (7,3%). Aquest decreixement de la inflació, assenyalen des del departament d'Estadística del Govern, seria a causa del comportament dels preus del transport, per una disminució de les tarifes dels carburants i lubricants, i vestit i calçat, per les rebaixes.

L'IPC avançat d'Espanya del mes d'agost se situa al 10,4%. En cas de confirmar-se, disminuiria quatre dècimes respecte a la variació registrada al mes de juliol. I pel que fa al de França està al 5,8%. En aquest cas, disminuiria tres dècimes respecte al mes anterior.

L'IPC avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada per al càlcul de l'IPC. La diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Aquest suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 97% aproximat dels preus d'agost entrats. I per a les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior. Proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC.