El ministre de Finances, Eric Jover, amb una de les monedes de dos euros commemoratives. (Foto: SFG)
Sector públic

La llegenda de Carlemany i l'acord monetari protagonitzen les monedes de dos euros commemoratives

A banda, s’encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor facial d'1,25 euros i amb gravats d’un esquirol i de Sant Joan de Caselles

Andorra la Vella.- El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, ha presentat aquest dimecres una nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció. Segons ha informat, es tracta, d’una banda, de dues monedes commemoratives de dos euros: una dedicada a commemorar els deu anys de l’entrada en vigor de l’acord monetari entre Andorra i la Unió Europea, de la qual es farà un tiratge de 70.000 unitats. I una altra, també de dos euros, dedicada a la llegenda de Carlemany i de la qual també se'n farà un tiratge de 70.000 unitats.

A banda, el titular de Finances ha exposat que també s’encunyaran dues monedes de col·lecció amb un valor facial d'1,25 euros i amb gravats d’un esquirol i de Sant Joan de Caselles. En aquest cas, el material utilitzat és coure-níquel i amb un tiratge de 3.000 sèries.

A més, caldrà afegir les 10.500 unitats de presentacions que inclouen els vuit valors facials.

A banda d'aquest tipus de moneda dedicades més als col·leccionistes, la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre d'Espanya encunyarà euros andorrans corresponents a les monedes que es posaran en circulació per un import de 3,8 milions d'euros, que és el que ha autoritzat la Unió Europea.