Divendres 26 d'abril de 2024
|
20:54 H
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
El ministre de Finances, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: SFG)
Sector públic

El Govern preveu ingressar 5,8 milions d'euros amb l'encunyació d'euros

Andorra la Vella.- El Govern preveu assolir uns ingressos d'uns 5,8 milions d’euros gràcies a la futura emissió de monedes, tenint en compte el valor facial i la venda d’algunes monedes com a productes de col·leccionista. Una xifra molt superior als 909.471 euros de cost que té la producció d'aquests euros.

Així ho ha explicat el ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, en anunciar l’adjudicació definitiva dels treballs corresponents a l’emissió de monedes d’euro del 2022. Els treballs consisteixen en encunyació, confecció, transport, recepció, tractament, custòdia i distribució de l’emissió de monedes d’euro d’enguany.

La quantitat més important de l’adjudicació és per a la Fábrica Nacional de Moneda y Timbre espanyola, que serà l’ens encarregat de l’encunyació, per un import de 600.502 euros. Posteriorment, les següents empreses rebran la resta de la partida per dur a terme la resta dels treballs: LADA snc di Maniglio Paolo & C (220.010 euros), Loomis Schweiz AG (63.990 euros) i, finalment, Menta Cash Management (24.969,45 euros).

Govern aprova dos reglaments vinculats amb l'Acord monetari
El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, el Reglament que desenvolupa la Llei sobre la introducció de l'euro en el marc de l'Acord monetari signat entre el Principat d'Andorra i la Unió Europea. Segons Jover, es tracta d'una modificació tècnica que respon al Banc Central Europeu i a on s'estableix com s'han de tractar els bitllets d'euro.

Per altra banda, Jover ha anunciat la modificació del Reglament de desenvolupament de la Llei de solvència, liquiditat i supervisió prudencial d'entitats bancàries i empreses d'inversió que, tal com ha explicat, preveu millorar la cobertura d'aquest tipus d'entitats i incrementar la resiliència en l'àmbit financer.

Notícies relacionades