La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, el cap de Govern, Xavier Espot, i part de l'equip comunal, visitant la primera fira multisectorial, 'Enfira't'. (Foto: L. G.)
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, pronunciant el parlament inaugural de la fira 'Enfira't'. (Foto: L. G.)
L'acte inaugural de la fira 'Enfira't' d'Encamp. (Foto: L. G.)
El cap de Govern, Xavier Espot, tallant la cinta inaugural de la fira 'Enfira't'. (Foto: L. G.)
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el cap de Govern, Xavier Espot, visitant la fira multisectorial. (Foto: L. G.)
Les autoritats visitant un dels estands de la fira multisectorial. (Foto: L. G.)
Els cotxes exposats a l'àrea d'automòbils de la fira multisectorial. (Foto: L. G.)
Empresa

Encamp.- La fira multisectorial 'Enfira't' comença a caminar amb la voluntat de donar suport al teixit empresarial d'Encamp i el Pas de la Casa. Ho han afirmat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, aquest dissabte durant la inauguració de la iniciativa, que compta amb una setantena d'estands dividits en sis àrees distribuïdes arreu de la vila, en un total de 12.000 metres quadrats, en funció del seu sector d'activitat, des d'alimentació, automòbils, un espai infantil i un conglomerat de diferents dinàmiques productives.

D'aquesta manera, tal com han manifestat, la voluntat de l'esdeveniment és donar impuls a la reactivació econòmica en el marc del pla director establert pel comú, donant visibilitat a les empreses perquè es donin a conèixer i la fira esdevingui "un punt de trobada de negocis i social entre tots els factors i agents de la parròquia i del país". A més, Mas ha ressaltat que, tot i que tradicionalment el Pas hagi esdevingut un dels motors de la parròquia i del país, els darrers anys Encamp s'ha convertit en un indret on les empreses comencen a establir-se i ha recordat que actualment compten amb 1.300 comerços, una dada "positiva", ja que "cada any obren més establiments dels que clausuren la seva activitat".

Per la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, qui també ha estat present a la inauguració ha assenyalat que la iniciativa "permet donar a conèixer els comerços i empreses de la parròquia i mostrar la mena de serveis que la població pot adquirir o contractar", sobretot en el moment actual, "una època una mica adversa" a causa de la crisi energètica i l'increment de la inflació. En aquest sentit, ha apuntat que la fira també ensenya a la població el teixit productiu actiu a través del qual també se'ls dona la possibilitat de trobar feina o reconvertir-se, en el cas dels treballadors que ocupen una posició que desitjarien canviar.

La primera fira multisectorial d'Encamp també té un vessant tradicional que es remunta al segle passat, concretament als anys 30 quan a la plaça del Consell General es duia a terme una mostra de l'activitat ramadera amb productes alimentaris de l'època. Així doncs, la cònsol i Marot han fet èmfasi en la voluntat de recordar l'esdeveniment de temps passats programant la fira a les mateixes dates.

Bona temporada d'estiu al Funicamp i al Pas de la Casa

Qüestionat sobre el balanç de la temporada d'estiu al Funicamp i al Pas de la Casa, el conseller de Turisme ha asseverat que s'han superat els objectius de la temporada passada. D'aquesta manera, ha exposat que els dos ginys han tingut més afluència de visitants i les activitats impulsades pel departament d'Esports a l'estany de les Abelletes "han tingut molt bona acceptació", per la qual cosa "l'any vinent repetirem". En referència al Funicamp, tot i que la corporació encara ha d'efectuar el balanç definitiu, ha avançat que durant la jornada de portes obertes en motiu del Dia de Meritxell, el giny va rebre 646 persones, la majoria de les quals residents i la resta turistes.

El projecte d'embelliment de les Pardines, en valoració

En relació amb l'evolució del projecte d'embelliment de les Pardines i Engolasters, Mas ha afirmat que encara es troba en fase d'anàlisi i valoració tècnica per veure que s'hi podria fer, tot ressaltant que, almenys de moment, només es tracta d'un concurs d'idees. En aquest sentit, i en referència a la campanya de recollida de signatures per aturar la iniciativa a través de Change.org, la cònsol ha posat en relleu que pròximament, quan es tingui clar que s'hi vol fer, es durà a terme una reunió de poble, en la qual també es tractaran diferents qüestions, per exposar amb exactitud la voluntat de la corporació.

Així, ha indicat que potser no "s'ha entès el projecte o no ens hem explicat bé", i ha destacat que "en cap moment es vol fer malbé el camí de les Pardines ni el que tenim avui dia a la zona", sinó que la voluntat és potenciar-lo "més enllà del que hi ha". "En cap moment la intenció és fer edificacions, massificacions o canviar el camí actual", ha dit.