Una mostra de la solució per agilitzar el diagnòstic precoç de càncer de còlon. (Foto: Grup Pyrénées)
Empresa

Enzyme presenta una solució per agilitzar la detecció precoç del càncer de còlon

Només a l'estat espanyol es calcula que el 2022 acabarà amb 43.000 nous casos de càncer de còlon

Andorra la Vella.- Enzyme, empresa de la qual Grup Pyrénées n'és soci de referència, ha fet un pas més en l'entorn de les solucions de tecnologia d'intel·ligència artificial i ha presentat una solució per agilitzar el diagnòstic precoç de càncer de còlon. Per assolir l'èxit de l'acció, Enzyme compta amb la col·laboració de Roche Diagnostics i l'Hospital Clínic de Barcelona.

Només a l'estat espanyol es calcula que el 2022 acabarà amb 43.000 nous casos de càncer de còlon, considerat un dels de major incidència a nivell mundial juntament amb els de pulmó, pròstata i de mama, segons l'Observatori Global del Càncer. D'aquí que jugui un paper important el diagnòstic precoç que ajudarà que la incidència de mortalitat d'aquesta patologia pugui anar a la baixa. Gràcies a la solució que presenta Enzyme, s'obté de manera fiable, segura i precisa un diagnòstic precoç en fases incipients de la malaltia que ajudarà a disminuir els efectes que la mateixa pugui tenir sobre el pacient.

Alhora, la solució presentada per Enzyme amb col·laboració de Roche Diagnostics i l'Hospital Clínic de Barcelona estarà present en zones rurals o allunyades de les grans ciutats o hospitals facilitant, així, la vida de les persones que hi viuen.

Aquest projecte suposa la segona col·laboració d'Enzyme amb l'Hospital Clínic de Barcelona, un dels hospitals líders a Espanya, amb el qual la companyia, dins del marc de les iniciatives innovadores d'Enzyme Factory, inclou el desenvolupament de Komombo, una plataforma que ajuda a accelerar el diagnòstic de malalties a través d'algorismes d'intel·ligència artificial.