Un moment de la trobada entre la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la vicepresidenta de la regió d’Occitània per a l’ensenyament superior, la recerca, Europa i les relacions internacionals, Nadia Pellefigue. (Foto: Govern d'Andorra)
Sector públic

Ubach es reuneix amb la vicepresidenta de la regió d’Occitània per preparar el nou grup de treball sobre acció econòmica

La ministra tracta amb la vicepresidenta de la regió d’Occitània altres qüestions com l'economia circular

Tolosa.- La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dilluns a Tolosa per mantenir una reunió de treball amb la vicepresidenta de la regió d’Occitània per a l’ensenyament superior, la recerca, Europa i les relacions internacionals, Nadia Pellefigue. La trobada ha servit per conversar sobre els diferents punts de cooperació amb la regió Occitània. Precisament durant el darrer diàleg transfronterer, que va tenir lloc fa dues setmanes a Encamp, el cap de Govern, el prefecte d’Occitània i el representant de la regió van acordar impulsar un nou grup de treball sobre acció econòmica. En aquest sentit, Ubach i Pellefigue han definit quins actors caldria implicar-hi per tal de poder-lo fer efectiu durant els propers mesos.

Encara en el vessant econòmic, la titular d’Afers Exteriors ha informat de la recent missió econòmica del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per reforçar la cooperació econòmica entre ambdues zones.

Segons informen des de l'executiu, la ministra i la vicepresidenta també han fet el punt d’àmbits de col·laboració com l’economia circular, l’agricultura, l’ensenyament superior, el turisme o la cooperació cultural, així com la cooperació transfronterera en el marc del programa Poctefa.

Finalment, Ubach ha aprofitat la seva visita a Tolosa per reunir-se aquesta tarda amb l’adjunt de l’alcalde de la localitat, Jean-Claude Dardelet, que és l’encarregat de relacions internacionals i Europa de l’ajuntament, vicepresident de Toulouse Metropole i director general de l'agència d’atractivitat econòmica i turística. En aquest cas, Ubach i Dardelet han mostrat la seva voluntat d’explorar noves vies de cooperació, especialment vinculades a la promoció econòmica i turística.

La ministra ha estat acompanyada de l’ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega, i del director del departament d’Afers Bilaterals i Consulars, Andreu Jordi.