Divendres 26 d'abril de 2024
|
21:20 H
La directora general d'Andorran Banking, Esther Puigcercós.
La directora general d'Andorran Banking, Esther Puigcercós. (Foto: Andorran Banking)
Sector financer

El Govern treballa amb la banca mesures per limitar l'impacte dels tipus d'interès en certes hipoteques

Andorra la Vella.- El Govern està treballant amb la banca l'establiment d'un seguit de mesures que ajudin famílies i empreses amb certes tipologies d'hipoteca perquè no es vegin tan perjudicats per l'increment dels tipus d'interès. El ministre de Finances, Eric Jover, no ha volgut entrar massa en el detall de quines podrien ser aquestes mesures, si bé ha incidit que han de ser "homologables" i "sòlides" no tan sols des del punt de vista nacional sinó també internacional. Ha posat, però, un exemple del que podria ser una de les mesures: mantenir les quotes constants i que els interessos es meritin al final, allargant les hipoteques i fent que no hi hagi més pressió en la quota mensual.

Jover ha respost a preguntes dels periodistes que la situació actual és diferent de la del 2008, tot i que des de l'executiu es veu "amb preocupació" aquest increment dels tipus d'interès. En aquest sentit, ha subratllat que com més s'incrementi aquesta pressió més dificultat hi haurà per a certes famílies i empreses per poder fer front a les despeses financeres.

El titular de Finances ha recordat que el nivell de morositat a Andorra no és molt elevat i cal que no s'incrementi. Així, tot i que es vulgui impulsar solucions "el més aviat millor" els "frena" que el que es decideixi sigui "homologable" a nivell internacional i no s'interpreti com que s'estan "encobrint" certes accions.

Notícies relacionades