Un moment de la jornada d'aquest dimarts. (Foto: CEA)
Innovació

Un centenar de participants en la jornada de digitalització de la CEA i Sinzerad

Impulsada per la CEA, la iniciativa busca tractar qüestions d’interès general, i especialment de l’interès de les empreses associades a la patronal
El món és un lloc canviant, incert, ambigu i complex, que muta cada dia més de pressa, i que ho fa envoltat de soroll i de manera diversa i simultània. Així l’ha definit el president de Pharos, Marcos Urarte, en la conferència inaugural de la Jornada sobre digitalització que aquest dimarts han ofert la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’empresa Sinzerad.

Urarte, a qui la revista Forbes, en la seva edició de juny 2021, l'ha identificat com un dels principals futuristes d'Espanya, ha remarcat la necessitat de les empreses de saber-se adaptar a aquest món canviant, i ha exposat tot un seguit d’eines i conceptes que poden servir de guia en el procés de digitalització que viu el món empresarial, aquí i arreu.

El president de la CEA, en la seva intervenció, ha explicat que parlar de digitalització és parlar del mateix 'core business' d’una empresa, d’allò que és essencial, i ha afegit, que amb la digitalització està passant com amb la comptabilitat o les finances: “De la mateixa manera que no es pot tenir una empresa, sense tenir en compte la part comptable i financera; ben aviat serà impensable un negoci que no integri la dimensió digital", ha manifestat.

La jornada d'aquest dimarts s’inscriu en una iniciativa, impulsada per la CEA, de tractar qüestions d’interès general, i especialment de l’interès de les empreses associades a la patronal, i ha comptat amb prop d’un centenar de participants. La jornada s’ha organitzat conjuntament amb l’empresa andorrana Sinzerad, que des del 2016 s’ha especialitzat en Serveis IT i en les tecnologies de Microsoft. El CEO de la companyia, Joan Guixà, ha destacat en la seva intervenció el creixement que han viscut els darrers anys, passant de dos a 20 treballadors, “senyal de la demanda creixent de serveis tecnològics i de transformació empresarial”.

A més de la conferència d'Urarte, també hi ha participat el director de la unitat de negoci d’Azure a Microsoft, Juanjo García Cabrera, i el director de la unitat de negoci de lloc de treball i seguretat de Microsoft Espanya, Antonio Cruz.

La jornada ha comptat també amb la presentació de diversos casos pràctics i d’èxit aplicables al nostre teixit empresarial, i s’ha clausurat amb les paraules del secretari d’estat de Transformació Digital, Cesar Marquina, que ha que ha recordat que el Govern, de la mà de la Secretaria d'Estat de Transformació Digital i Projectes Estratègics, ha elaborat un pla de transformació holístic que agrupa el conjunt d'actuacions més importants que cal dur a terme durant els propers anys en termes de digitalització amb l'objectiu és millorar la interacció amb l'administració, desenvolupar noves oportunitats de diversificació i creixement econòmic, enfortir la resiliència davant dels ciberdelictes i promoure el teixit empresarial tecnològic del país.