Una sessió ordinària del Consell General. (Foto: M. P.)
Sector públic

El Govern i els consellers generals de la majoria renuncien a l'augment salarial pel 2023

La decisió ha estat acordada de manera voluntària a causa de la situació que es viu actualment

Andorra la Vella.- Els membres del Govern i els consellers generals dels grups parlamentaris que formen part de la majoria -Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos- han decidit renunciar a l'increment dels salaris d'acord amb l'IPC per al 2023. Així ho han anunciat des de la formació taronja en nom de tots els representants polítics que formen part dels grups de la coalició.

D'aquesta manera, la decisió, adoptada aquest dimarts, s'ha pres de manera voluntària a causa del context actual inflacionista que està afectant les economies de les famílies i del teixit empresarial del país i ha estat consensuada per totes les persones implicades, tot i que el Projecte de llei del pressupost estableix, de la mateixa manera que en anys anteriors, un augment de l'IPC dels salaris de tots els funcionaris i treballadors del sector públic, inclosos els alts càrrecs.

La xifra es va calcular a mitjan any durant l'elaboració del pressupost, i s'havia estimat en el 4,5%. Tanmateix, exposen que sent conscients de l'excepcionalitat d'enguany, en el qual la inflació se situarà al voltant del 7% -una situació que està generant dificultats a una part important de la ciutadania-, han decidit portar a terme la congelació salarial esmentada.

El Govern i els grups parlamentaris que li donen suport continuen recomanant a les empreses que incrementin els salaris dels treballadors d'acord amb l'IPC, independentment dels augments mínims obligatoris establerts en la Llei promulgada per l'executiu i que actualment es troba a tràmit parlamentari.