El ministre portaveu, César Marquina, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: SFG)
Sector públic

El 2022 es tanca amb un IPC del 7,1%

El Govern augmenta el salari mínim en aquest mateix percentatge per tot el 2023

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat un increment del salari mínim interprofessional del 7,1% tenint en compte que l'IPC del 2022 ha quedat fixat en aquest mateix percentatge. Així doncs, tal com ha informat aquest dimecres César Marquina en qualitat de nou ministre portaveu, per a aquest any el salari mínim se situa en 7,42 euros l'hora a partir de l'1 de gener. Per tant, l'import mensual arriba als 1.286,13 euros, una xifra que no s'ha vist modificada tenint en compte que l'augment del salari mínim del novembre ja contemplava un arrodoniment de l'import a l'alça.

De fet, Marquina ha recordat que des del desembre del 2021, i tenint en compte l'increment salarial que es va fer al maig, el Govern ha augmentat el salari mínim en un 14%.

L'increment del salari mínim (i, per tant, també del Llindar Econòmic de Cohesió Social, el LECS), implica directament l'augment d'algunes prestacions no contributives com ara prestacions per desocupació involuntària; prestacions familiars per fill a càrrec; pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat; pensions de solidaritat per a gent gran; complements no contributius de vellesa, invalidesa i viduïtat; pensions de viduïtat temporals, i pensions d'orfenesa. El decret entrarà en vigor l'endemà de ser publicat al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA).

La decisió d'augmentar el salari mínim interprofessional respon a la voluntat de continuar fent passos per assolir l'objectiu d'equiparar progressivament el salari mínim al cost real de la vida i amb la voluntat d'avançar en la recomanació del Consell d'Europa de situar el salari mínim al 60% del salari mitjà.