Dissabte 27 d'abril de 2024
|
13:43 H
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dijous.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dijous. (Foto: SFG)
Sector financer

Les entitats hauran de ser més transparents sobre els riscos de les inversions financeres

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat el projecte de llei que substituirà la vigent llei sobre els requisits organitzatius i les condicions de funcionament de les entitats operatives del sistema financer, que té previst entrar a tràmit parlamentari aquest divendres i que estableix una disposició transitòria de tres mesos per a la seva entrada en vigor. En particular, s’introdueixen noves obligacions en matèria d’assessorament i transparència envers els clients.

Concretament, el ministre portaveu, Guillem Casal, ha manifestat aquest dijous que el projecte de llei tindrà afectació sobre la manera en què les entitats de crèdit hauran d'informar, assessorar o vendre productes financers als clients, fent-ho que sigui de manera més precisa i evitant que s'assumeixin "riscos no adequats pel perfil del client". Així mateix, caldrà fer assessoraments acurats i establir una "major transparència" pel que fa als incentius rebuts per part de les entitats financeres dels productes comercialitzats.

Amb aquesta nova llei, l’objectiu del Govern és, d’una banda, recollir en un únic text legal tota la normativa vigent al Principat referent a l’organització i el funcionament de les entitats operatives del sistema financer i l’abús de mercats. I, d’altra banda, transposar el paquet normatiu corresponent a la normativa europea MiFID II (Market in Financial Instruments Directive), per tal de donar compliment als compromisos assolits amb la Comissió Europea en el marc de l’acord monetari.

Cal recordar que el sector financer té una importància essencial dins l'economia del Principat. A més, es troba profundament connectat amb el sector financer internacional, per la qual cosa resulta especialment rellevant que les normes que regeixen el sector financer andorrà es trobin totalment alineades amb els més alts estàndards internacionals.

Notícies relacionades