Un establiment comercial del sector del motociclisme. (Foto: L. G.)
Un establiment comercial del sector del motociclisme. (Foto: M. P.)
Empresa

Andorra la Vella i el sector de la moto treballen en accions per dinamitzar el segment comercial

L'objectiu és dur a terme un esdeveniment entorn del món del motor durant la temporada baixa

Andorra la Vella.- El comú d'Andorra la Vella i el sector de la moto han començat a buscar accions per dinamitzar, potenciar i donar-li notorietat al segment comercial. Segons informen des de la corporació, el públic objectiu serien els visitants, ja que aquesta mena de comerç "ja és molt conegut entre el client nacional" i la voluntat és poder arribar a dinamitzar un esdeveniment relacionat amb el món del motor amb la col·laboració del sector, que disposa d'una desena d'empreses especialitzades a la parròquia, concretament entre l'avinguda Santa Coloma i la Margineda.

"El propòsit és arribar al públic especialitzat i al general", indiquen. En aquest sentit, especifiquen que l'acció es duria a terme fora de la temporada alta de turisme per aportar un incentiu a l'arribada de turistes i visitants. Des del comú ja s'han dut a terme trobades amb empresaris del sector, que veuen la iniciativa amb bons ulls i, exposen, s'han mostrat molt receptius a unir esforços i crear sinergies entre l'administració i el clúster empresarial.

La iniciativa sorgeix després que la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis hagi dut a terme una diagnosi per tirar endavant un pla de dinamització comercial des de l'avinguda Santa Coloma fins a la Margineda amb la finalitat de millorar el desenvolupament comercial. Des del comú recorden que la zona és un pol d'atracció turística "important" per l'elevat valor patrimonial que acullen, com l'església romànica de Santa Coloma, els frescos i l'Espai Columba, Sant Vicenç d'Enclar i el jaciment de la Margineda, entre altres.

L'anàlisi efectuada per la Cambra també recomana potenciar els atractius culturals de l'indret, un treball que Andorra la Vella ja ha engegat amb el projecte per adequar una gran zona verda a la Margineda, per potenciar-ne l'espai natural i el jaciment medieval, que es preveu que pugui estar enllestit enguany.

L'organisme comercial conclou la diagnosi que Santa Coloma és una zona amb "molt potencial de creixement en l'àmbit residencial", una realitat que va en la línia de la transformació urbanística que està duent a terme la corporació per crear zones de passeig, parcs infantils i espais d'esbarjo, com la millora del parc del Roure, el dels Sartells i la zona esportiva de Prat Salit. Finalment, cal recordar que entre l'avinguda Santa Coloma i la Margineda es concentren prop d'un miler d'empreses, que representen una quarta part del volum total de la parròquia.