Andbank inicia la seva activitat a Tarragona amb un centre de banca privada. (Foto: Andbank)
Sector financer

Andbank inicia la seva activitat a Tarragona

Tenen previst aconseguir un volum de negoci superior als 100 milions d'euros en els pròxims tres anys

Andorra la Vella.- Andbank, entitat especialitzada en banca privada i gestió de patrimonis, ha presentat aquest dimarts en una roda de premsa l'inici de la seva activitat a Tarragona amb un centre de banca privada que estarà situat a la Rambla Nova. Segons Carlos Aso, CEO del Grup Andbank, "fins ara, Andbank donava servei als clients de la plaça des de Barcelona. No obstant això, la proximitat és clau en el nostre servei, per això hem apostat per posar en marxa una oficina en una zona tan cèntrica com és la Rambla".

El centre està liderat per Antoni Abad, executive director d'Andbank, i compta amb Carlos Conde com a responsable i amb Carles Adam incorporat com a director de banca privada. Segons Abad, "amb la posada en marxa d'aquesta oficina tenim previst aconseguir un volum de negoci superior als 100 milions d'euros en els pròxims tres anys a Tarragona".

En la trobada informativa, Aso ha presentat Andbank com "una firma especialitzada en banca privada i gestió de patrimonis amb un volum de negoci a Espanya de 18.805 milions d'euros, la qual cosa la situa en el lloc número set del rànquing d'entitats de banca privada que operen al mercat espanyol". A nivell global, el Grup Andbank és present a onze països.

Presència a Catalunya
Andbank és present a Espanya des de fa deu anys i compta amb 23 centres de banca privada, 144 banquers i 194 agents financers i ESIS.
A Catalunya, on Andbank va incrementar el seu volum de negoci un 9% superant els 5.000 milions d'euros, l'entitat té tres grans centres de banca privada a Barcelona, un a Girona i, recentment ha iniciat la seva activitat a Lleida i a Tarragona. A més, compta amb prop de 30 agents financers, fonamentalment en l'àrea de Barcelona i Lleida.

Obertura a Tarragona
Andbank posa en marxa el seu centre de banca privada a Tarragona perquè "a més de la importància d'estar prop dels nostres clients, creiem que la capacitat empresarial i industrial de la zona en sectors com el químic i petroquímic, el turístic, l'agroalimentari o l'activitat del port requereix, sens dubte, estar de manera presencial", explica Abad.

Al seu torn, Conde considera que la proposta de servei de l'entitat és "absolutament diferencial, ja que Andbank compta amb 90 anys d'història en la gestió de patrimonis, és un banc d'origen familiar que es regeix per les relacions a llarg termini, i el seu objectiu de servei se centra en preservar el patrimoni i fer-lo créixer". El nostre model "es basa a oferir un servei integral de gestió patrimonial a través d'especialistes en diversos àmbits: gestió d'inversions i mandats personalitzats, planificació patrimonial i fiscal, especialistes en successió i protocol en empresa familiar, inversions alternatives i ESG", ha afegit.

Carles Adam es va incorporar al projecte a la fi del 2022. Segons Conde, amb ell "incorporem talent, compromís i excel·lència en el servei, valors que caracteritzen a Andbank i que són demandats pels clients de banca privada. En els pròxims mesos a més reforçarem l'equip amb noves incorporacions". Adam compta amb una dilatada experiència en el sector en entitats com ara CaixaBank, Deutsche Bank, A&G, i Renda 4. "Des que em van explicar el projecte d'Andbank Tarragona, no vaig dubtar a voler formar-ne part. És molt gratificant poder seguir i aplicar la meva experiència i coneixement a les solucions i innovació d'una entitat capdavantera en banca privada com Andbank", ha valorat Adam.