El president de la Cambra, Josep Maria Mas, i el president de l'ACA, Enric Tarrado, han presentat la iniciativa aquesta tarda. (Foto: CCIS)
Empresa

La Cambra i l’ACA signen un acord de col·laboració per formar pilots de drons

L'objectiu és fomentar el desenvolupament de les activitats relacionades amb la tecnologia

Andorra la Vella.- La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra i l'Automòbil Club d'Andorra (ACA) han signat avui un acord per col·laborar en la formació de pilot de drons (UAS) STS, així com totes aquelles formacions que se'n derivin, entre altres, la de radiofonista homologat. Aquest acord busca fomentar el desenvolupament de les activitats relacionades amb el sector de la tecnologia de la informació i la comunicació, segons han informat en un comunicat, i permetrà a la Cambra consolidar els cursos de formació per a l'obtenció de la llicència de pilot de drons, que ja està oferint, a totes les empreses i administracions públiques del Principat des de l'any passat.

El president de la Cambra, Josep Maria Mas, ha destacat la importància de col·laborar amb altres entitats per "oferir als nostres afiliats i a la societat en general les eines i les competències necessàries per aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la tecnologia". Per la seva banda, el president de l'ACA, Enric Tarrado, ha afegit que "aquest acord posa de manifest la importància de garantir la seguretat en l'ús de drons, i això és possible gràcies a una formació adequada i a l'aplicació de les normatives aeronàutiques vigents".

Durant el 2022 una trentena de persones van formar part d'aquest curs que ofereix la Cambra per obtenir el títol de pilot de drons i ara, amb la signatura d'aquest acord, l'entitat busca consolidar el programa aprofitant l'expertesa de l'ACA en matèria de seguretat i aplicació de normatives aeronàutiques, ja que la formació en pilots de drons ofereix noves oportunitats econòmiques a Andorra. A més, aquesta formació permetrà que els pilots estiguin al dia de les regulacions i que, així, puguin les normatives recentment adoptades per Andorra en la regulació de l'ús dels drons. Aquest acord entre la Cambra de Comerç i l'Automòbil Club d'Andorra reforça el compromís de l'entitat per continuar oferint a les empreses del país una formació que permet el desenvolupament de noves eines tecnològiques i adaptada a les necessitats actuals de les empreses.