Diumenge 23 de juny de 2024
|
23:29 H
Treballadores de FEDA.
Treballadores de FEDA. (Foto: FEDA)
Sector públic

Les treballadores de FEDA podran reduir la seva jornada laboral durant els darrers mesos de gestació

Andorra la Vella.- FEDA ha commemorat el Dia internacional de les dones recordant, com cada 8 de març, que "encara queda molt camí per fer com a societat per no arrossegar estereotips de gènere". La plantilla ha pogut conèixer les noves mesures en favor de la igualtat que s’han treballat durant l’any i s’ha aplegat per formar un cor lila davant de l’antiga casa d’empleats. L’ens ha declarat tolerància zero davant de conductes constitutives d’assetjament psicològic, sexual, per raó de gènere o per qualsevol altre motiu. Per donar compliment a aquest compromís, s’ha aprovat un protocol de prevenció i actuació en casos d’assetjament. El protocol, elaborat d’acord amb la legislació vigent, s’aplicarà tant a FEDA com a les filials i les persones que presten serveis o hi col·laboren.

Així mateix, amb l’objectiu de donar una major comoditat a la dona durant el període de gestació i facilitar que continuï desenvolupant la seva tasca professional, s’ha donat llum verda a la reducció progressiva de la jornada laboral sense afectació al salari. D’aquesta manera, es reduirà una hora al dia de la jornada laboral a partir del sisè mes de gestació, dues hores menys al dia durant el setè mes, tres hores menys al dia durant el vuitè mes i mitja jornada el novè mes. A més, la mesura s’aplicarà de forma automàtica, sense que la dona en gestació hagi de sol·licitar-ho.

Amb aquestes accions es dona per acabat el pla d’igualtat de gènere que es va elaborar el 2019. Entre les accions que s’han dut a terme en el marc d’aquest pla en destaquen la creació del comitè d’ètica i igualtat, la publicació d’una guia de llenguatge no sexista i el reforç de l’aparició de dones en actes i comunicacions públiques. De la mateixa manera, s’han revisat els procediments de captació de talent, s’han avaluat els riscos laborals per adaptar els llocs de treball de les dones embarassades o lactants i s’ha continuat sensibilitzant l’equip en matèria d’igualtat.

A més, des de FEDA s'ha informat que el comitè d’ètica i igualtat farà una revisió dels indicadors analitzats l’any 2019 i engegarà un procés participatiu per elaborar un nou pla per als anys vinents, adaptat a la llei per a l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no-discriminació entre dones i homes, amb accions i reptes més exigents.

Notícies relacionades