Una vista aèria d'Andorra la Vella. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La població flotant augmenta prop d'un 91% al llarg del 2022

L'increment s'explica, en gran part, per la recuperació del nombre de pernoctacions al Principat acompanyat de l'augment de la mitjana anual d'autoritzacions de treballadors temporers

Andorra la Vella.- La població flotant durant l'any 2022 ha estat de 12.454.418 persones, una xifra que equival a un augment del 90,9% si es compara amb el mateix període anterior. Segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, l'augment de la població flotant respecte de la xifra de l'any anterior s'explica, en gran part, per la recuperació del nombre de pernoctacions al Principat acompanyat de l'augment de la mitjana anual d'autoritzacions de treballadors temporers i, en un segon pla, per l'augment dels visitants sense pernoctació.

Durant els tres primers mesos del 2022, les xifres de població estacional es van situar al voltant d'1,3 milions de persones, recuperant així els valors prepandèmics. Durant el segon trimestre, es va observar una reducció, especialment en els mesos d'abril i maig. De cara al juny, i fins a l'agost, coincidint amb els mesos d'estiu, la població flotant va assolir el seu màxim anual (1.721.243 persones). Així mateix, durant el quart trimestre, les xifres es van reduir fins al mes de desembre, quan va començar la temporada d'hivern.

Població estacional

D'altra banda, la població estacional a Andorra durant el 2022 ha estat de 15.296.471 persones, el que equival a un augment del 79,4% respecte de l'any anterior. El concepte de població estacional inclou turistes, excursionistes i temporers, mentre que no inclou la població resident.

Així doncs, la població estacional equivalent a temps complet anual durant el 2022 ha estat de 41.908 persones, el 51,4% de la població resident.

Població equivalent

Finalment, la població equivalent de l'any 2022 -el càlcul que es realitza per estimar quin seria el total de població anual resident que generaria la necessitat de recursos que requereixen els residents i els no residents- suma un total de 117.480 persones, un 19,6% més respecte de l'any anterior.

En aquest cas, si s'analitza el transcurs del 2022, s'observa com els mesos d'abril i maig, coincidint amb l'acabament de la temporada de neu, la població equivalent va assolir el seu mínim anual. El següent pic es va assolir en el mes d'agost, coincidint amb el període de vacances. Finalment, en els mesos de novembre i desembre, la població equivalent va tornar a créixer, reflectint així el començament de la temporada d'hivern.