El president d'Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació de les setenes Jornades Inntec. (Foto: M. F.)
El president d'Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació de les setenes Jornades Inntec.   (Foto: M. F.)
El president d'Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació de les setenes Jornades Inntec.   (Foto: M. F.)
El president d'Actinn, Albert Moles i el clúster manager, Ignasi Martín, en la roda de premsa de presentació de les setenes Jornades Inntec.   (Foto: M. F.)
Innovació

El comerç i la sostenibilitat, temàtiques de les setenes Jornades Inntec

El president del clúster Actinn, Albert Moles, destaca que la cita serveixi per "compartir i establir contactes"

Andorra la Vella.- El clúster d'innovació Actinn torna a organitzar els dies 3 i 4 de maig les jornades de la innovació Inntec que aquest any abordaran dues temàtiques diferenciades: la innovació en el comerç, tant físic com digital, i la sostenibilitat com a eix per a la competitivitat empresarial. Tal com ha posat en relleu el president del clúster de la innovació, Albert Moles, aquestes jornades "pretenen apropar experiències, compartir experiències entre empreses i veure com podem millorar amb l'objectiu final de desenvolupar el teixit econòmic". D'aquesta manera, ha destacat que s'abordi la qüestió del comerç tant en l'actualitat com el futur i la innovació des del vessant de la sostenibilitat, fent especial incidència a l'aplicació dels objectius per al desenvolupament sostenible (ODS).

Moles ha valorat que les jornades, que arriben a la setena edició, ja estan totalment consolidades i a més és una de les activitats que duu a terme el clúster (que ja inclou una setantena de membres) que mou més participació, al voltant d'un centenar de persones. I ha valorat que fruit d'aquestes trobades els participants puguin "trobar idees, compartir, establir contactes", ja que ha recordat que precisament l'ODS 17 parla de la necessitat de "compartir, dels partenariats" en un món "cada vegada més complex" i on reptes com el de la sostenibilitat no es poden assolir en solitari.

Tal com s'ha esmentat la primera de les jornades se centrarà en la innovació al comerç i arrencarà amb la xerrada de la CEO d'Intueri Consulting Maria Segarra, que parlarà de les tendències en 'retail'. Tot seguit, com ha detallat el clúster manager, Ignasi Martín, es podran veure dos "casos inspiradors", el de la primera criptomoneda creada per i per al col·lectiu LGTBIQ+, de la mà del CEO d'Startify i Global Pride Chain, Paco Álvarez, i l'experiència del comerç electrònic d'Emei Group, de la mà del seu cofundador, Albert Prat. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona sobre la transformació del comerç. Una segona aprofundirà en com "la tecnologia pot ajudar a una experiència 'wow'", ha dit Martín.

La segona de les jornades Actinn se centrarà en la sostenibilitat com a eix d'innovació i tindrà una primera part enfocada a les energies renovables amb la intervenció de Moles, que parlarà sobre FEDA. El cofundador i COO de Pensium, David Igual, exposarà la solució que ha creat per a persones amb dependència i Vanessa Arroyo i Aurora Crespo, d'ANdorra Recerca i Innovació (ARI), parlaran dels projectes que estan duent a terme. També intervindrà Hind Jamiloun, directora general de Dalle Consulting, que parlarà de sobirania energètica i alimentària. Una primera taula rodona abordarà la descarbonització i una segona servirà per conèixer projectes sostenibles dins les empreses.

Les jornades tindran lloc al Centre de congressos d'Andorra la Vella i la inscripció és gratuïta.