Un moment de les setenes Jornades d’innovació i noves tecnologies Inntec. (Foto: Actinn)
Innovació

La setena edició de l'Inntec conclou que Andorra pot ser capdavantera en innovació i sostenibilitat

L'organització valora satisfactòriament la participació a la cita

Andorra la Vella.- Les Jornades d’innovació i noves tecnologies Inntec que s'han celebrat aquest dimecres i dijous s'han clos amb una participació de 150 assistents, la qual cosa fa que des de l'organització es valori com "un gran èxit de convocatòria" l'assistència aconseguida. Cal recordar que aquesta setena edició de l'esdeveniment estava centrada en el comerç 'physical' i la sostenibilitat i la innovació com a eixos de la competitivitat empresarial. Una de les conclusions de la setena edició de l'Inntec és que Andorra pot ser capdavantera en innovació i sostenibilitat i ha d’apostar per ser-ho. Perquè així sigui, es va evidenciar, cal treballar alineats amb els ODS i implementar-los en les empreses i organitzacions.

El director general del clúster de la innovació i de les noves tecnologies, Actinn, Ignasi Martín, ha explicat que "les ponències i les taules rodones han estat molt interessants i disteses, fet que ha creat un clima molt proper entre els assistents fomentant alhora el 'networking'. S’han posat de manifest noves tendències i tecnologies que ens poden anar molt bé i hem après noves estratègies per ser més proactius i competitius".

Pel que fa al comerç, la conclusió a què han arribat les jornades és que cal trobar la simbiosi entre el millor de la botiga física i de la virtual i això s’ha de veure com una oportunitat per ser millors i per tal de donar una bona experiència al client. També s'ha posat en relleu que cal saber entendre i segmentar bé al públic al qual es dirigeix l'oferta per aconseguir-ho.

Pel que fa a la sostenibilitat i l’aplicació dels ODS, s'ha posat de manifest que s’han de veure com a un instrument d’innovació i creativitat per impulsar solucions des de les empreses i enfortir el model de negoci.

En total, s’han fet set conferències, quatre taules rodones amb la participació de 21 ponents i han passat per aquestes jornades de divulgació 150 assistents.

En el marc de la setena edició de les jornades Inntec també s'ha guardonat amb l’Actinn Awards 2022 a Xavier Mandicó, d’Accessible Universal Travel.