Dijous 25 d'abril de 2024
|
18:16 H
L'estació nacional d'autobusos.
L'estació nacional d'autobusos. (Foto: Arxiu ANA)
Mobilitat

L'aturada de Montmantell no tindrà cap afectació per als usuaris

Andorra la Vella.- L'aturada de Montmantell no tindrà afectació per als usuaris del servei. Així ho ha afirmat el ministre de Finances i portaveu en funcions, Cesar Marquina, qui ha manifestat que davant la situació que viu la companyia de busos ha decidit subrogar els dos contractes pel transport internacional de passatgers amb les línies a la Seu d'Urgell i Lleida a la companyia espanyola Hife. Respecte a les tres línies de transport escolar que gestionava, l'executiu les distribuirà entre les empreses que gestionen el servei.

Marquina ha explicat que la finalització del servei o la fallida de l'empresa ha estat "d'un dia per l'altre" i és per aquest motiu que des del Govern s'ha decidit optar per la subrogació per evitar que els usuaris que utilitzen el servei es vegin perjudicats per la situació. "No hi haurà impacte pels ciutadans", ha asseverat. Quant als aspectes que han portat a Montmantell a prendre aquesta decisió, el ministre ha indicat que no disposen de les dades concretes.

Qüestionat pels tràmits i llicències que necessita Hife per operar a Andorra, el ministre ha informat que requereix l'aprovació del Principat i d'Espanya. La primera, l'executiu va valorar la situació i va decidir subrogar el servei de manera automàtica per no interferir en el funcionament. La segona, depèn del país veí del sud i, ha indicat, que es manté operativa amb Hife "a falta que prenguin una altra decisió".

Notícies relacionades