La terapeuta de parella i divulgadora Arantxa Coca. (Foto: A. C.)
Speaker's Corner

Quin és el teu llenguatge amorós?

La terapeuta de parella i divulgadora Arantxa Coca explicarà el dia 18 en el marc del cicle Speakers'Corner els cinc llenguatges de l'amor

Andorra la Vella.- "Hi ha parelles que parlen molt i no s'entenen perquè potser no parlen el mateix idioma". Això pot ser perquè tenen diferents llenguatges de l'amor. Descobrir que en funció del que una part i altra de la parella 'parlin' els pot fer més o menys compatibles els pot ajudar a millorar la relació. Tot això es podrà descobrir en la xerrada-taller que la terapeuta de parella i divulgadora Arantxa Coca explicarà del dia 18 en el marc del cicle Speakers'Corner a l'hotel Roc Blanc.

Coca explica que cada persona té el seu propi llenguatge amorós i això és important, ja que "quan ens expressem d'una manera ens agrada que ens ho expressin de la mateixa manera" i el fet que això no sigui així ens pot portar a molts "conflictes i expectatives que no es compleixen".

La terapeuta de parella destaca que ha plantejat aquesta xerrada com un taller en què cadascun dels assistents pugui descobrir quin és el seu llenguatge, una qüestió que resoldran responent a un test personal. "Hi ha llenguatges més compatibles que altres" i si es descobreix que el nostre i el de la nostra parella no ho és tant l'experta donarà "eines, consells" per poder millorar la relació. De fet, destaca que la seva voluntat és que els assistents puguin sortir de la proposta "contents, esperançats i més savis" perquè "l'amor i la saviesa van juntes, hem d'estimar i saber estimar".

L'important és que les dues parts de la parella se sentin estimats, però de vegades una de les parts el pot expressar d'una manera que no arribi l'altra persona. Cal tenir en compte que hi ha cinc llenguatges amorosos possibles i que descobrir el nostre ens pot ajudar a millorar la relació, subratlla Coca.