La seu d'Standard & Poor's. (Foto: EFE)
Indicadors

Standard & Poor’s millora la perspectiva d’Andorra i la situa en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva

Aquesta millora de la perspectiva es dóna només 9 mesos després de la millora de nota que es va fer el mes de juliol de l'any passat

Andorra la Vella.- L'agència d'avaluació Standard & Poor's (S&P) ha publicat aquest divendres a la nit el ràting d'Andorra i l'ha situat a BBB+/A-2 amb perspectiva positiva. Aquesta millora de la perspectiva es dóna només 9 mesos després de la millora de nota que es va fer el mes de juliol de l'any passat.

La millora de la perspectiva es fonamenta en el retorn als superàvits fiscals després dels dèficits causats per la pandèmia i a la reducció contínua del deute sobre el PIB que esperen que es mantingui durant els anys 2023 a 2026. Ressalten també l'alta resiliència del creixement econòmic tot i els efectes adversos de la crisi energètica del darrer any, i les polítiques orientades a l'estabilitat macroeconòmica que han permès corregir certes vulnerabilitats.

En aquest sentit, destaquen el compromís del Govern a tirar endavant reformes estructurals com han estat el mecanisme de liquiditat d'emergència per al sector financer implementat d'acord amb les reserves internacionals i la reforma del sistema de pensions que ha de permetre la seva sostenibilitat a mitjà termini.

Un altre dels aspectes rellevants és que la negociació de l'Acord d'Associació comportarà un alineament major del marc legal de regulació i supervisió del sistema financer cosa que revertirà en un reforçament de la resiliència del sector financer a Andorra.

Finalment, es destaca la millora de la producció de dades estadístiques que ha permès tenir dades més fiables sobre la posició exterior d'Andorra, dades que reflecteixen un alt superàvit recurrent en compte corrent i també destaquen la continuïtat futura en aquesta millora de producció de dades permetrà millorar la confiança en la fortalesa de la posició externa d'Andorra.