La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant la reunió de poble d'aquest dijous al matí. (Foto: M. F.)
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, durant la reunió de poble. (Foto: M. F.)
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, i la nova coordinadora del comerç, durant la reunió de poble. (Foto: M. F.)
Sector públic

Escaldes-Engordany crea la figura de la coordinadora de comerç per 'enfortir lligams' amb el teixit empresarial

Gili remarca que l'estudi de la Cambra "obre línies de treball" que es volen consensuar

Escaldes-Engordany.- El comú d'Escaldes-Engordany vol "enfortir els lligams" amb el teixit econòmic de la parròquia i per aquest motiu ha creat la figura de la coordinadora, una persona que ha de servir com a "enllaç" entre els restauradors, els comerciants i el comú i que té per objectiu "fer créixer el comerç i l'economia local" per poder fer d'Escaldes-Engordany una parròquia "millor i més pròspera", tal com ha destacat la responsable d'aquesta coordinació en la reunió de poble que el comú ha organitzat aquest dijous al matí amb el sector. La cònsol major, Rosa Gili, ha destacat que "des del primer moment" del mandat des del comú s'ha treballat "per ajudar aquest teixit tan important" i ha fet balanç de les accions fetes i del que es vol continuar fent. Gili ha recordat que la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis ha dut a terme un estudi de diagnosi dels diferents comerços i zones que ara "obre línies de treball" que es volen "posar en pràctica" comptant amb els comerciants. Entre les accions, ha destacat, hi ha millores en la il·luminació, en la retolació o en la pavimentació de certes zones.

Gili ha defensat que la reunió de poble d'aquest dijous, a més de servir per a la presentació de la coordinadora, havia de ser una "primera presa de contacte" amb el teixit empresarial per poder palesar l'opinió del sector i establir un diàleg constant. En aquest sentit, la cònsol major escaldenca ha destacat que són importants els "intercanvis bilaterals" per poder "afermar la participació ciutadana" i que les accions que s'emprenguin tinguin en compte l'opinió del sector empresarial.

La cònsol major ha defensat accions que ja s'han dut a terme per "dinamitzar la parròquia", com esdeveniments culturals i esportius, l'impuls al projecte Caldes, la creació de noves places d'aparcaments (fins a 229 si es compta l'aparcament de l'Étang Salé, l'avinguda del Fener i l'aparcament de l'església), o el fet que no s'hagi augmentat la pressió fiscal.

També ha constatat que s'han fet "moltes obertures" comercials a la parròquia, ja que és "atractiva", però ha afegit que són "ambiciosos" i volen que "hi hagi moviment" gràcies al fet que existeixin unes bones condicions fiscals i que la parròquia ofereixi una "bona imatge".

La cònsol major ha defensat les intervencions urbanístiques que s'han dut a terme a la parròquia i entre les quals les millores a Fiter i Rossell o el projecte Caldes que veurà la llum aquesta tardor. Precisament, i qüestionada per un dels assistents sobre la dinamització del carrer d'Engordany, Gili ha defensat la intervenció a la part alta i ha destacat que el fet que sigui "ambiciosa" ha de servir també per potenciar espais com aquest carrer. També ha respost, a preguntes d'un altre assistent, que hi ha accions pensades per millorar la retolació de la parròquia (s'han fet ja accions per senyalitzar les places d'aparcament disponibles) i ha defensat que el comerç s'organitzi perquè d'aquesta manera també es podrà millorar la interloccució entre el comú i els empresaris si aquestes tenen una sola veu.