Dimarts 17 de setembre de 2024
|
17:49 H
La participació de membres de l'AR+I a la 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Clima.
La participació de membres de l'AR+I a la 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Clima. (Foto: AR+I)
Sector públic

Andorra Recerca i Innovació presenta dos treballs científics sobre meteorologia i clima a Gènova

Andorra la Vella.- Andorra Recerca i Innovació ha presentat dos treballs sobre meteorologia i clima a la 9a Conferència Internacional de Meteorologia i Clima que ha tingut lloc a Gènova, Itàlia. Per una banda, en format pòster, s’ha presentat un indicador per caracteritzar l’evolució de les temporades d’hivern a partir de les observacions de les estacions d’esquí i estacions meteorològiques d’alta muntanya. L'indicador permet establir la freqüència de temporades excedentàries o deficitàries i quina es la quantitat de neu acumulada durant la temporada o en cas contrari, quina és la pèrdua.

L’altre treball presentat, en format oral, ha estat la caracterització de les ondes de calor a l’alta muntanya que s'han registrat durant aquest 2022 i com aquestes es poden atribuir o no al canvi climàtic. Aquest anàlisis permet reproduir les onades de calor actuals en el passat i determinar les diferències en intensitat o freqüència entre elles i si aquestes diferències es poden atribuir al canvi climàtic. A més, durant aquesta conferència també s’han tractat altres temes en xerrades molt diverses sobre modelització, reanàlisis d’episodis o les tendències de precipitació i temperatura en altres regions.

Cal recordar que el congrés està organitzat per la Universitat de Gènova, l’Associació Italiana de Ciències Atmosfèriques i Meteorologia (AISAM) o l’Associació Catalana de Meteorologia (ACAM) entre d’altres, i que l'edició d'enguany ha recuperat la modalitat presencial després de tres anys a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus.

Notícies relacionades