Dissabte 27 d'abril de 2024
|
11:30 H
Un moment de la presentació del congrés internacional Milo AI.
Un moment de la presentació del congrés internacional Milo AI. (Foto: M. F.)
Un moment de la presentació del congrés internacional Milo AI, amb la intervenció de l'innovador disruptiu Àlex Armengol.
Un moment de la presentació del congrés internacional Milo AI, amb la intervenció de l'innovador disruptiu Àlex Armengol. (Foto: M. F.)
Els organitzadors i alguns participants del congrés internacional Milo AI.
Els organitzadors i alguns participants del congrés internacional Milo AI. (Foto: M. F.)
Innovació

Un congrés presentarà les últimes tendències en intel·ligència artificial des de diferents àmbits

Escaldes-Engordany.- Un congrés d'intel·ligència artificial en el que es donen cita grans experts en la matèria, com Google, Microsoft o empreses emergents, però que vol ensenyar "no com funciona una bugia sinó que els pilots aprenguin a pilotar". D'aquesta manera ha definit l'innovador disruptiu Àlex Armengol el que serà el congrés internacional 'Milo AI, intel·ligència artificial per a tothom, inclòs per a animals', una cita que tindrà lloc al país entre el 2 i el 4 de maig i que abordarà les últimes tendències en intel·ligència artificial en diferents àmbits centrant-se en l'impacte positiu que pot tenir, entre altres, en la cura animal i en el benestar de les persones. Vol ser, en definitiva un "punt de trobada a nivell internacional de la IA", ha destacat un dels impulsors, David Calduch.

I precisament per donar aquesta visió àmplia de la intel·ligència artificial seran diversos els experts que estaran convidats a la cita i entre els quals hi ha experts de renom com Christian Jumelet, Laia Grassi i Xavier Mitjana així com David Scott Lewis. De fet, Jumelet ha destacat que un els representant ministerial del govern francès per a la IA, Jean-Martin Jaspers, prendrà part en la cita.

Aquesta àmplia perspectiva del congrés fa que sigui divers el públic al qual va dirigit. Així, Armengol ha destacat que està pensat tant per a emprenedors que no en saben res de la IA i volen començar a endinsar-s'hi com els que volen "precisar una mica més" perquè ja en tenen una base i també per a empreses emergents que volen "integrar la IA als seus processos". De fet, hi haurà un espai especial per a les 'startups', ja que se'n farà una selecció de deu i es posaran en contacte inversors i emprenedors. A més a més, segons ha afegit Armengol, també es pensa en com implicar els joves en aquesta cita. "Es tracta d'un congrés amb moltes sorpreses i que es forma posant ponts" entre diferents costats com per exemple entre "els informàtics i els que no en saben res d'informàtica" o entre persones i animals, ha detallat.

Un dels participants en la cita, Xavier Mitjana ha destacat que l'objectiu del congrés és "intentar veure com tothom" pot fer servir la intel·ligència artificial "de manera segura, còmoda i com li pot suposar una millora de la productivitat". Ha afegit que explicarà com treure profit a aquesta tecnologia però també "desmitificant" certes idees. "No funciona de manera màgica", ja que és una eina amb "molts reptes i moltes limitacions", ha emfasitzat.

A l'origen del congrés hi ha Alejandro Hernández, fundador de Milo, una eina d'intel·ligència artificial creada per "ajudar les mascotes" a no tenir falsos diagnòstics, als veterinaris per tenir una eina més al seu abast i als propietaris, per "empoderar-los".

Notícies relacionades