Els alumnes de primària del col·legi Mare Janer. (Foto: Andorra Recerca i Innovació)
La presentació del projecte 'Janer neutre en carboni'. (Foto: Andorra Recerca i Innovació)
Consum

Andorra Recerca i Innovació dona suport al projecte 'Janer neutre en carboni'

Andorra la Vella.- Andorra Recerca i Innovació dona suport al projecte 'Janer neutre en carboni', una iniciativa engegada pels alumnes de primària del col·legi Mare Janer perquè la seva escola sigui neutra en carboni en la línia dels objectius establerts al país pel 2050, quan s'espera que el balanç anual entre les emissions alliberades a l'atmosfera i les fixades, com els boscos, sigui igual a zero.

Com a primer pas, els alumnes de 6è han calculat la petjada de carboni de l'escola tenint en compte el consum dels diferents combustibles, els residus generats i inclús l'ús de productes de neteja, folis o material escolar. En paral·lel han comptat la capacitat de fixació de carboni anual del seu jardí arbrat, entenent el resultat com l'embornal de carboni de l'escola.

Per avançar en aquest ambiciós projecte, l'escola ha disposat del suport d'investigadors d'Andorra Recerca + Innovació, qui van dur a terme dues xerrades i un taller pràctic centrats a conscienciar de la necessitat de reduir les emissions de carboni, presentar eines de suport al projecte com la calculadora de la petjada de carboni i explicar el paper dels boscos en el segrest de CO2 atmosfèric.