Dissabte 27 d'abril de 2024
|
19:51 H
D’esquerra a dreta, Isabelle Costa, alta comissària pels afers europeus de Mònaco; Luca Beccari, ministre d’Afers Exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telecomunicacions de San Marino; Maroš Šefèoviè, vicepresident de la Comissió Europea, responsable de Relacions Institucionals i Prospectiva; i Landry Riba, secretari d’Estat d’Afers Europeus d’Andorra.
D’esquerra a dreta, Isabelle Costa, alta comissària pels afers europeus de Mònaco; Luca Beccari, ministre d’Afers Exteriors, Cooperació Econòmica Internacional i Telecomunicacions de San Marino; Maroš Šefèoviè, vicepresident de la Comissió Europea, responsable de Relacions Institucionals i Prospectiva; i Landry Riba, secretari d’Estat d’Afers Europeus d’Andorra. (Foto: Unió Europea, 2023)
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, i el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič.
El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, i el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič. (Foto: Unió Europea, 2023)
Sector públic

El vicepresident de la Comissió Europea: 'S'ha treballat molt i ara hem de redoblar els esforços per arribar a un acord en els propers mesos'

Andorra la Vella.- El vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič, ha rebut aquest dimarts a Brussel·les els caps negociadors de l’acord d’associació d’Andorra, Mònaco i San Marino per fer balanç del primer semestre de l’any i organitzar els treballs d’aquesta tardor, quan la negociació entri en la seva fase final. Šefčovič ha mantingut també una trobada bilateral amb el cap negociador per Andorra, Landry Riba, per intercanviar sobre l’abordatge de les qüestions més sensibles d’aquesta negociació per Andorra, en particular la lliure circulació de persones i de treballadors, telecomunicacions, i lliure prestació de serveis i d’establiment.

Riba i Šefčovič han valorat positivament els avenços assolits durant la primera part de l’any i han refermat el seu compromís de treballar per disposar d’un text acordat en els pròxims mesos, sota presidència espanyola del Consell de la Unió Europea. En la trobada s’ha destacat que la negociació passa ara per un moment d’oportunitat únic que està permetent assolir acords satisfactoris per a les dues parts.

“La reunió mantinguda avui evidencia la voluntat política comuna d’avançar en les negociacions en vista a un acord d’associació amb el Principat d’Andorra. S'ha treballat molt i ara hem de redoblar els esforços per arribar a un acord en els propers mesos. Estic convençut que ho podem aconseguir, respectant tant els elements essencials del mercat interior com les seves llibertats fonamentals i les particularitats andorranes”, ha dit el vicepresident de la Comissió Europea.

El secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea ha agraït al vicepresident el tarannà constructiu i el clima de confiança de l’equip negociador europeu i també li ha traslladat les accions que el Govern està duent a terme per compartir el projecte amb els grups parlamentaris i partits polítics nacionals així com amb els actors econòmics i socials del país.

Notícies relacionades