Diumenge 28 d'abril de 2024
|
01:54 H
El cap de Govern, Xavier Espot, saluda alguns dels integrants del pacte d'estat, aquest dimarts al matí.
El cap de Govern, Xavier Espot, saluda alguns dels integrants del pacte d'estat, aquest dimarts al matí. (Foto: SFG)
Un moment de la reunió del pacte d'estat per l'acord d'associació amb la UE.
Un moment de la reunió del pacte d'estat per l'acord d'associació amb la UE. (Foto: SFG)
Sector públic

El Govern comparteix amb els membres del pacte d'estat la carta als reguladors europeus

Andorra la Vella.- Nova reunió en el marc del pacte d’estat per a la negociació d’un acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. Durant la reunió d'aquest dimarts, que ha estat presidida pel cap de Govern, Xavier Espot, el Govern ha compartit amb els membres del pacte la posició que defensarà l’executiu durant les pròximes rondes de negociació amb la UE sobre la lliure circulació de persones i telecomunicacions, aspectes essencials per Andorra. En aquest sentit, en el document de posició andorrà s’han recollit els diferents posicionaments i aportacions que han fet els membres del pacte, per tenir una posició única de negociació davant de la UE, segons indiquen des de l'executiu. En la reunió del pacte d’estat també s’ha compartit la carta que el Govern ha enviat als reguladors europeus, per contextualitzar la situació d’homologació per lluitar contra el blanqueig de capital i defensar la reputació del país. Finalment, també s’ha avançat a les parts que properament Andorra Recerca + Innovació (AR+I) impulsarà un estudi per avaluar l’impacte econòmic que suposaria l’aplicació o no aplicació de l’acord d’associació amb la UE.

De fet, la trobada també ha permès compartir l’agenda de negociació d’aquesta tardor que s’inicia aquest mateix dimecres amb el desplaçament del cap de Govern a Brussel·les per reunir-se amb el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič. La delegació andorrana també comptarà amb la participació del secretari d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba. Es tracta de la tercera trobada entre Espot i el vicepresident de la comissió, i té per objectiu poder debatre i avançar aquelles temàtiques que es tractaran durant les rondes de negociació que tindran lloc entre el setembre i el desembre, entre les quals s’abordarà la lliure circulació de persones i telecomunicacions.

Durant la darrera reunió presencial entre ambdós mandataris, el vicepresident va reiterar la importància que té per a la comissió obtenir un marc de relació proper i estable amb els estats de petita dimensió del territori europeu, que els permeti la participació en el mercat interior, tot tenint en compte les seves particularitats.

A la reunió d’aquest dimarts hi han pres part els grups parlamentaris Demòcrata, Ciutadans Compromesos, Socialdemòcrata, i el conseller no adscrit (Liberals d’Andorra); i els partits Socialdemocràcia i Progrés, Acció i Unió Laurediana.

Notícies relacionades