Dilluns 29 d'abril de 2024
|
02:24 H
Vista general de les parròquies centrals.
Vista general de les parròquies centrals. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Increment del 15,5% en el preu del metre quadrat al segon trimestre

Andorra la Vella.- El nombre de transaccions immobiliàries durant el segon trimestre de l'any han presentat un decrement del 22% respecte del segon trimestre del 2022, així com una disminució de l'11,8% en relació amb l’acumulat en els darrers dotze mesos. Pel que fa al preu mitjà per metre quadrat dels pisos ha incrementat el 15,5% respecte al segon trimestre de l’any anterior.

Respecte al nombre de béns immobles transmesos, tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, ha disminuït un 22,9% respecte al segon trimestre de l’any 2022, on totes les agrupacions de béns immobles han experimentat un decrement excepte els locals comercials i magatzems (naus), que mostra un increment del 158,3%. Així mateix, la variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos té una disminució del 14%.

Respecte al valor dels béns immobles transmesos, ha disminuït el 13,2% respecte al segon trimestre de l’any 2022, on l’agrupació de béns immobles de locals comercials i magatzems ha incrementat un 76,3%. La resta d’agrupacions han disminuït. La variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un descens del 4,9%.

Amb referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, ha disminuït el 24,5% respecte al segon trimestre de l’any anterior, on l’agrupació de béns immobles de locals comercials i magatzems ha incrementat un 204,6%, mentre que la resta d’agrupacions han disminuït. La variació anual de l’acumulat dels darrers dotze mesos mostra un augment del 25,1%.

Notícies relacionades