Dilluns 06 de maig de 2024
|
08:59 H
La reunió ordinària amb els representants de la comissió mixta per a la gestió, l’explotació i la promoció de l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell.
La reunió ordinària amb els representants de la comissió mixta per a la gestió, l’explotació i la promoció de l’Aeroport d’Andorra – La Seu d’Urgell. (Foto: Govern)
Turisme

Un 11,7% dels vols entre Andorra i Madrid el 2023 ha estat cancel·lats

Andorra la Vella.- L'11,7% dels vols entre Andorra i Madrid el 2023 ha hagut de ser cancel·lat. Així es desprèn de la informació facilitada pel Govern, en la qual s'indica que entre gener i agost s'han dut a terme 111 operacions entre ambdues destinacions a través de l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell, de les quals tretze no han pogut enlairar-se a causa, majoritàriament, de les condicions meteorològiques.

D'aquesta manera, en el marc de la reunió ordinària amb els representants de la comissió mixta per a la gestió, l'explotació i la promoció de la infraestructura, en la qual hi ha participat el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, també s'ha valorat positivament la importància del funcionament regular d'aquesta línia per donar impuls a la instal·lació. La trobada d'aquest dimecres s'ha dut a terme amb l'objectiu de fer balanç del funcionament de la infraestructura i analitzar les inversions impulsades.

Des de l'executiu manifesten que totes les parts han pogut constatar l'increment d'activitats de l'aeroport que repercuteix al territori amb més activitat econòmica. De fet, s'ha constatat que mentre que el 2010 hi havia disponible tan sols un hangar, actualment la infraestructura ja disposa de tretze hangars i té previsió de créixer en quatre més. Les dades de passatgers reflecteixen un increment de gairebé el doble entre el 2021 (5.000 passatgers) i el 2022 (11.000 passatgers), unes dades que se sostenen aquest 2023.

En relació amb les inversions que s'han anat fent sobre la infraestructura, es destaca l'abalisament nocturn per operació comercial, que ja ha estat aprovada per AESA i autoritzada per la DGTM. Així, s'ha millorat carretera d'accés i s'ha repintat la pista d'aterratge. Davant d'aquestes millores en les operacions de vol, Forné ha traslladat a la comissió la intenció d'operadors d'Andorra en invertir-hi perquè veuen oportunitats importants amb la col·laboració entre Andorra i Aeroports de Catalunya.

La delegació andorrana a la reunió s'ha completat amb la participació del director d'Energia i Transports, Carles Miquel, i l'assessor d'aviació, Guillem Santacreu. Per part catalana hi ha pres part el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, el president i Conseller delegat d'Aeroports de Catalunya, Daniel Albalate, el director General d'Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, i el director de l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell, Òscar Madrid.

Notícies relacionades