Diumenge 12 de maig de 2024
|
09:26 H
(Foto: )
Speaker's Corner

La natura ens ofereix tot el que necessitem per a la nostra nutrició i salut

Escaldes-Engordany.- Fa uns anys vaig sentir dir a un reconegut antropòleg:

"Per entendre on estem hem d'obrir l'objectiu de la nostra història".

La nostra alimentació ha canviat significativament des que va aparèixer el tractor al cultiu, l'ascens demogràfic i la necessitat de l'agricultor d'assegurar les collites ha influït a incorporar agents químics, antibiòtics, fertilitzants sintètics, etc. això i el cultiu d'explotació massiva, ha portat que una gran part dels cultius siguin pobres en nutrients i minerals necessaris per a la nostra nutrició i creixement.

"Que la medicina sigui el teu aliment i l'aliment la teva medicina". (Hipòcrates 460 aC)

El nostre Planeta ens convida a fer un pas enrere per continuar avançant, hem viscut molts anys allunyant-nos de la natura, ella pot oferir-nos tots els nutrients precisos per a la nostra nutrició i benestar.

No podem oblidar que en una alimentació saludable tenen un paper molt important l'estat i la gestió emocional, juntament amb l'exercici físic = BENESTAR.

Hàbits que t'ajudessin a millorar el nostre sistema immune:

El descans: mantenir el cicle circadià correctament és indispensable per reparar els teus teixits i enfortir el sistema immune. Per això, et recomane anar a dormir a les 22h quan la secreció de MELATONINA (hormona) augmenta.

La vitamina D: Aquesta vitamina ajuda a l'homeòstasi i regulació del sistema immune i intervé en els processos bioquímics de la microbiota intestinal.

Exercici: és important que et moguis i mobilitzis l'energia fent l'exercici que més t'agradi i et concentris al cos alliberant l'energia negativa i et sentis millor físicament i mentalment.

Relaxació: és una altra opció perquè desconnectis dels pensaments negatius i et centris en TI, connectis amb el teu SER per aconseguir la pau i la serenitat que es necessiten en aquests moments.

Per general portem un ritme de vida cronometrat, amb gran quantitat d'agents externs que ens van estressant és el nostre organisme i aquest és el primer que se'n ressent, només des del present podem aprendre a gestionar els nostres hàbits/ costums/ emocions.

Viure en present, viure a consciència.

Consumir aliments locals no només per frescor i sostenibilitat, les plantes, vegetals, herbes aromàtiques, creixen al nostre entorn aportant les defenses adequades per a la població del mateix entorn de cada estació de l'any.

"Consumir mel de l'Alcarria és un sense sentit si vivim a Munic, (soc del criteri que la mel de qualitat hauríem de destinar només a teràpies medicinals)"

Aplicar una alimentació saludable, allunyada de productes refinats, sucres lliures, productes ultraprocessats, alcohol etc. (generen interferències al cervell s.digestiu i organisme en general) un estat emocional equilibrat junt una activitat física diària, ens aportarà un canvi significatiu a la nostra Vida aportant Benestar.

En els darrers 20 anys s'ha avançat significativament en estudis sobre les reaccions dels aliments al nostre organisme, de vegades canviant l'ordre d'ingerir un aliment els resultats són significatius (els petits canvis es poden transformar en grans resultats).

La natura ens ofereix tot el que necessitem per a la nostra nutrició i salut

Divulgar una alimentació saludable i facilitar l'aplicació en el dia a dia, és un dels propòsits del taller, on aprendrem tècniques i mètodes de cocció per així els nostres plats siguin més saludables, i facilitar el nostre benestar.

Agraeixo l'interès i la implicació en el projecte Alimentació conscient a Roc Blanc Speakers'Corner i Biocoop Andorra.

*Ecoxef i docent.

 

 

Notícies relacionades