Dilluns 10 de febrer de 2025
|
17:42 H
La xerrada sobre nutrició anirà a càrrec de la naturòpata Norma Lloret i la dietista Angie Salazar.
La xerrada sobre nutrició anirà a càrrec de la naturòpata Norma Lloret i la dietista Angie Salazar. (Foto: )
Speaker's Corner

Cuidar-se després dels excessos del Nadal

“La mala alimentació i l’estrès” formen un “cercle viciós” que té importants “efectes secundaris en el cos”, segons argumenta Lloret

Andorra la Vella.- Després dels excessos de Nadal ara és un bon moment per fer una reflexió sobre el nostre estil de vida i més concretament sobre la nostra alimentació. Per aquest motiu la naturòpata Norma Lloret i la nutricionista Angie Salazar oferiran una xerrada dimarts vinent que se centrarà en com cuidar-nos després de les festes. I és que Lloret defensa que “ara toca cuidar-se” i que aquesta cura ha de ser “un acte amable cap a la persona” i en cap cas un sacrifici. Una bona alimentació és clau en aquesta cura i així ho defensaran les dues expertes en la conferència que tindrà lloc a les 18 hores a l’hotel Roc Blanc, en el marc del cicle Speakers’Corner.

“La mala alimentació i l’estrès” formen un “cercle viciós” que té importants “efectes secundaris en el cos”, segons argumenta Lloret. En aquest sentit, detalla que una alimentació “no ben orientada” té efectes sobre les hormones, un impacte en què també juga un paper important l’estrès, que contribueix al fet que es facin “malbé”. Entre els efectes secundaris que es poden patir hi ha problemes hormonals com sensació de premenopausa, caiguda de cabell o baixa energia i es poden derivar en problemes molt més greus com el càncer.

I què podem fer per trencar aquest cercle viciós? Eliminar aliments inflamatoris com productes de mala qualitat, el sucre, làctics en excés, brioixeria o carn processada, és a dir, embotits. La naturòpata explica que en persones joves prendre aquests aliments no té tanta repercussió però passats els 40 els efectes secundaris són evidents.

També, i davant actituds que poden ser ‘radicals’, defensa que la dieta ha d’estar personalitzada, ja que cal que cada persona tingui una “orientació” i un pla adaptat a la seva casuística o problemàtica. I aquesta dieta cal complementar-la amb algunes plantes, especialment aquelles adaptògenes com la rodiola o el safrà, pel fet que poden ser molt importants per ajudar l’organisme amb els efectes adversos de l’estrès. Lloret detalla que ella en funció del grup sanguini de la persona orienta la presa d’una planta o una altra i subratlla que això té una base científica.

I per acabar d’arrodonir aquesta cura, és fonamental l’esport. En aquest cas, esport de força segons Lloret, que destaca que a Andorra la població és molt esportista i ja hi ha aquesta “cultura de l’esport” però afegeix que “incidiran” durant la xerrada en la millora que suposa la combinació de la bona dieta, els complements de plantes i fer esport.

Notícies relacionades