Dilluns 29 d'abril de 2024
|
00:41 H
El farmacèutic, ensenyant d'hipnosi a França i assessor mental, Olivier Madelrieux.
El farmacèutic, ensenyant d'hipnosi a França i assessor mental, Olivier Madelrieux. (Foto: O. M.)
Speaker's Corner

Dissociació i retrobament del 'flow', les claus per gestionar l'estrès i l'ansietat

Andorra la Vella.- El farmacèutic, ensenyant d'hipnosi a França i assessor mental, Olivier Madelrieux, fa més de 20 anys que mostra i incideix en la societat que la hipnosi, combinada amb la dissociació i el retrobament d'un mateix amb el 'flow' (estat de flux), és la clau per gestionar l'estrès i l'ansietat. Amb 13.000 exemplars venuts del seu llibre 'Explosez vos résultats grâce à l'hypnose' i 121.000 subscriptors a YouTube, aterra al cicle Speakers' Corner de l'hotel Roc Blanc el pròxim 16 de febrer a les 20 hores. En la xerrada 'Com sortir de l'estrès i l'ansietat?' se centrarà a explicar diferents mètodes per aconseguir-ho i realitzarà demostracions en viu. Madelrieux centra la seva professió en dues branques: l'àmbit esportiu i la vida quotidiana.

Arran de la seva trajectòria, ha ajudat a més de 500 esportistes a combatre l'estrès, l'ansietat i l'inconscient en moments claus de la seva carrera. Al Principat va començar l'any 2018 amb la campiona de BTT, Blanca Aracil. Tanmateix, ha treballat amb grans noms de l'esport com el jugador d'handbol, Jackson Richardson o el tenista resident, Albert Ramos Viñolas, a qui va ajudar l'any 2019 a pujar del lloc número 110 al 32 en un mes, assolint dues semifinals i fer-li guanyar la final de l'obert de Gstaad contra l'austríac Dominic Thiem.

És justament en l'àmbit esportiu on utilitza el 'flow', una fase mental on el cervell arriba a ser capaç de no pensar i realitzar només l'acció justa en moments de molta pressió. A més, aquí entra en joc el subconscient. El farmacèutic esmenta que "quan hi ha estrès, és impossible arribar a l'estat de 'flow'. És per aquest motiu que en els esports d'alta exigència psicològica, es necessita la relaxació total".

Per la banda del dia a dia, "s'ha d'aprendre a respirar perquè els neurotransmissors puguin manar-li al cervell parasimpàtic (l'encarregat de la relaxació) i deixin d'emetre adrenalina". Remarca que la dissociació i la hipnosi van junts, perquè "realment, l'objectiu està a dissociar l'aspecte mental de l'emoció". Quan es duu a terme el canvi simple d''estic enfadat' a 'em sento enfadat', és en el moment en què se sap que s'ha identificat l'emoció i, per tant, ja està dissociada de l'estat d'ànim, senyal de l'inconscient. A més, la meditació és una gran amiga per arribar-hi.L'esport o la hidroteràpia alliberen endorfines i oxitocina, dues hormones que s'encarreguen de la sensació de benestar i relaxació, i Madelrieux assenyala que poden arribar a ser dues pràctiques beneficiàries per al dia a dia. Tot i això, també incideix en el fet que hormonalment, les dones i els homes estan configurats de diferent manera. "L'hormona més important és la serotonina, la qual t'aporta calma. No obstant això, s'ha de tenir en compte que en certs moments, la dona passa a no tenir-ne segons la variació del cicle menstrual, llavors, s'ha d'optar per la respiració".

 

Notícies relacionades