Dimarts 30 d'abril de 2024
|
05:56 H
El servei d'Immigració.
El servei d'Immigració. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Augment del 4,1% als salaris inferiors a 1.500 euros per a temporers

Andorra la Vella.- Increment del 4,1% als salaris inferiors als 1.500 euros per a les noves contractacions de temporers. Ho ha anunciat en roda de premsa el ministre portaveu, Guillem Casal, qui ha manifestat que amb la voluntat "d'afavorir i garantir" la mà d'obra necessària al país, sobretot "als sectors de l'hoteleria i la restauració", des del Govern han decidit que les persones extracomunitàries que disposen d'una autorització d'immigració temporal d'estiu al sector hoteler puguin continuar al país acollint-se a la quota general.

"El 4,1% atén a la dada d'IPC que teníem a l'estiu i com a estimatiu de l'encariment del cost de la vida", ha exposat. A més, ha exposat que una altra de les mesures impulsades és la reducció a dos anys de ''l'experiència requerida en el sector al país d'origen per optar a un permís de treball temporal.

El ministre també ha recordat, amb la finalitat d'evitar una arribada en massa de treballadors extracomunitaris en vista a la temporada d'hivern, que totes les persones que vinguis "ho han de fer amb un contracte de treball" i ha posat en relleu que la nova modificació de la quota general de les autoritzacions generals de residència i treball i de treball fronterer respon i dona compliment a una demanda del sector.

D'altra banda, preguntat per les mesures que s'impulsaran de cara a l'any vinent entorn de la millora del poder adquisitiu de la població, Casal s'ha emplaçat a les converses que s'estan duent a terme en el si del consell econòmic i social entre els sindicats i la patronal, apel·lant a la necessitat que ambdues parts "arribin a un punt d'entesa".

El servei d'ambulàncies no medicalitzat "no" tornarà al SAAS

Qüestionat sobre la proposta presentada pel grup parlamentari Andorra Endavant perquè el servei de transport sanitari no medicalitzat torni a ser gestionat pel SAAS i així finalitzar amb les disputes entre l'UTE que el gestiona i els treballadors d'aquests, el ministre s'ha mostrat contundent i ha asseverat que "el Govern no s'ho planteja" i que es continua apostant pel procés de mediació iniciat a l'estiu entre les parts implicades per trobar una solució "dialogada i satisfactòria". Així doncs, ha defensat que és necessari que el procés continuï el seu camí sense interferències mediàtiques per "no encendre de nou les brases", sobretot "a les portes de la temporada d'hivern".

Notícies relacionades