Una reunió del Consell Econòmic i Social.   (Foto: SFG)
Empresa

La patronal i sindicats treballen per acordar pactes mínims en l'actualització dels salaris

Els representants han mantingut una reunió aquest dimecres per abordar una negociació sectorial

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA), la Unió Sindical d'Andorra (USdA) i el sindicat de l'Ensenyament Públic (SEP) han iniciat les negociacions per assolir pacte en relació amb l'actualització dels salaris pel 2024. Amb aquest objectiu, i segons informen des de la patronal en un comunicat conjunt, aquest dimecres a la tarda les parts implicades han mantingut una reunió per començar a traçar el possible desenvolupament de mesures per pal·liar la minva de poder adquisitiu de les persones assalariades i la pèrdua de competitivitat de les empreses en un escenari d'inflació elevada.

Així doncs, indiquen, la trobada ha servit per intercanviar dades, punts de vista i propostes sobre assumptes com els salaris, l'impacte de la inflació sobre aquests, l'habitatge i possibles mesures per contenir la inflació i atenuar l'impacte salarial a les empreses, com les cotitzacions a la Seguretat Social. Amb tot, la finalitat és poder abordar una negociació sectorial, en les quals també participin les associacions sectorials afiliades a la CEA i que s'assoleixin uns pactes de mínims d'actualització salarial per al 2024 que variïn en funció dels sectors productius i que tinguin en compte la casuística de cadascun.

Sindicats i patronal s'han emplaçat a futures reunions abans de poder elevar les propostes al Consell Econòmic i Social (CES).