Dijous 02 de maig de 2024
|
01:33 H
Alumnes d'FP fent pràctiques.
Alumnes d'FP fent pràctiques. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La inserció laboral dels graduats en ensenyament superior s'incrementa fins al 94%

Andorra la Vella.- El ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats i l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra (AQUA), en col·laboració amb el grup de recerca sociològica d'Andorra Recerca + Innovació (AR+I) i els centres d'Andorra que imparteixen titulacions de formació professional i ensenyament superior, han realitzat els estudis que tracten la inserció laboral dels titulats que han cursat estudis superiors a Andorra.

D'aquesta manera, pel que fa a la promoció de formació professional del 2021, l'estudi mostra com un 78,4% dels titulats treballen en el moment de ser enquestats. D'aquests, quasi un 80% ho fan en el sector privat; el 68,1% dels titulats tenen un contracte indefinit i un 59,4% ho fan a temps complet. Així mateix, el nivell de satisfacció amb la feina, en general, és d'un 8,5 sobre 10. El treball també destaca que el 90,6% dels titulats troben feina, com a màxim, al cap de tres mesos després de titular-se; el 97,6% treballen a Andorra i un 81,8 i un 87,5% asseguren que repetirien la formació i el centre d'ensenyament respectivament.

En referència a l'estudi d'ensenyament superior, els principals resultats a destacar dels titulats durant el 2021 és que el 94,6% treballen en el moment de ser enquestats. El 55% tenen un contracte indefinit; el 79,2% treballen a temps complet i el nivell de satisfacció de la feina, en general, és d'un 8,4 sobre 10. A més a més, les dades mostren un 85,5% dels titulats treballen a Andorra i un 80,4% dels enquestats repetirien el centre d'ensenyament.

La finalitat d'aquests estudis és aprofundir en el coneixement de la inserció laboral dels titulats de formació professional i d'ensenyament superior, tant per avaluar l'adequació del perfil dels titulats a la demanda del mercat laboral com la qualitat de la mateixa formació i el grau de satisfacció dels titulats amb els estudis cursats. Per tant, aquests informes es configuren com a una eina de millora contínua.

Notícies relacionades