Dijous 02 de maig de 2024
|
01:56 H
Estudiants en un examen.
Estudiants en un examen. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La despesa pública en educació cau un 5,2%

Andorra la Vella.- La despesa pública en educació durant el 2022, sense tenir en compte les aportacions que fan Espanya i França, s'ha situat en els 78,5 milions d'euros, una xifra que tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, suposa una disminució del 5,2% respecte a l'any anterior.

Aquest import representa el 8,3% del liquidat total de les administracions públiques (sense comptar ni els actius ni els passius financers ni les transferències de Govern a entitats de les administracions públiques), vuit dècimes percentuals inferiors en relació amb l'exercici 2021. Així mateix, la despesa pública en educació representa el 2,5% del producte interior brut (PIB), quatre dècimes percentuals per sota de l'any anterior.

En termes de nivells educatius, la despesa total imputable a nivells educatius és de 99,4 milions d'euros i disminueix en un 3%, principalment en els nivells educatius d'escoles bressol (24,8%), Formació Professional (4,7%) i batxillerat (2,1%) mentre que l'ensenyament universitari presenta una variació positiva (5,9%).

La despesa pública en educació disminueix principalment per la finalització de les inversions reals en escoles bressol i centres escolars realitzades els darrers anys.

Notícies relacionades