Diumenge 28 d'abril de 2024
|
01:07 H
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres. (Foto: SFG)
Sector públic

El Govern compra l'hotel Àrtic i posarà 26 pisos de lloguer assequible al mercat a la primavera

Andorra la Vella.- El Govern posarà a disposició de la ciutadania els primers 26 pisos del parc públic de lloguer assequible de cara a la primavera del 2024. Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre portaveu, Guillem Casal, després que el consell de ministres hagi aprovat facultar a la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, a formalitzar davant notari la signatura de l'escriptura de compravenda de l'hotel Àrtic d'Andorra la Vella per un import de 9,2 milions d'euros.

Aquest edifici, per tant, suposarà posar al mercat els primers 26 dels 300 pisos amb què el Govern espera comptar en el futur. De fet, Casal ha manifestat que la previsió és proveir-se de la resta d'infraestructures "durant el darrer tram del 2023". A més a més, ha avançat que el ministeri d'Habitatge ja està treballant en el reglament que regularà els requisits d'accés a aquests pisos, el qual també estarà enllestit abans de la primavera vinent.

En aquest sentit, i tot i que no ha donat més detalls, Casal s'ha mostrat conscient que "la problemàtica de l'habitatge és la major preocupació de la ciutadania i afecta a diverses capes de la societat". El que sí que ha apuntat és que cadascun dels 26 pisos compta amb una dimensió mitjana per acollir a "unes tres o quatre persones".

El ministre també ha posat en relleu que l'adquisició de l'immoble serà mitjançant la modalitat de "claus en mà", és a dir, que els pisos estaran totalment preparats per entrar a viure quan s'entreguin "i no s'hauran de fer reformes complementàries".

Preguntat sobre la pròrroga dels contractes de lloguer pel 2024, des del Govern s'ha afirmat que "estem treballant en un projecte de llei novament en aquest sentit" el qual buscarà "atacar la problemàtica amb diverses mesures", però que no obligarà a una pròrroga forçosa en tots els casos. Tot i això, ha detallat que no es farà "una liberalització generalitzada i que afecti des del primer dia al conjunt dels contractes de lloguer".

Notícies relacionades