Diumenge 28 d'abril de 2024
|
03:31 H
El carrer Callaueta.
El carrer Callaueta. (Foto: M. F.)
Empresa

Andorra la Vella incideix en campanyes per conscienciar els propietaris de terrasses de bar

Andorra la Vella.- A mesura que els carrers d'Andorra la Vella han anat guanyant espai per als vianants les terrasses de bars i restaurants també s'han fet més presents a la via pública. Per evitar conflictes i garantir una bona convivència entre els espais per a la restauració i els que els vianants necessiten el comú de la capital ha dut a terme campanyes de conscienciació al voltant de les terrasses. Així, ja s'ha fet una primera acció a l'avinguda Meritxell, juntament amb els bombers, que ha suposat que taules i cadires de certs establiments s'hagin desplaçat per deixar espai davant una eventual entrada d'un camió del servei dels bombers per assistir, per exemple ,un incendi i també per facilitar el pas dels vianants.

D'aquesta manera, tal com es va posar en relleu en la sessió de consell de comú d'aquest dijous, s'han posat unes marques a terra a l'avinguda Meritxell perquè tots els restauradors tinguin clar quin és el seu espai i perquè hi hagi "una bona convivència entre terrasses i ciutadans", tal com va exposar la consellera de Tràmits, Tributs i Deutors i de Recursos Humans, Letícia Teixeira. Això ha suposat que les terrasses s'hagin desplaçat en alguns casos del centre cap als costats.

A preguntes dels consellers de l'oposició, el cònsol major, David Astrié, va posar en relleu que s'han fet i es faran accions de conscienciació en altres punts de la parròquia, com per exemple el passeig del riu comprès entre el pont de París i la rotonda de la Dama de Gel o el carrer Callaueta, ja que "les zones de vianants s'han de respectar per als vianants".

Notícies relacionades